Novosti
ČETVERO NA RESPIRATORU

Osječko-baranjska županija s 12 novozaraženih osoba
Objavljeno 13. listopada, 2020.

OSIJEK - Zaraza koronavirusom u zadnja je 24 sata potvrđena kod novih 12 osoba u Osječko-baranjskoj županiji, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Od 331 uzorka testiranog u laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo, zaraženima se pokazalo pet novih osoba iz Osijeka, dvije iz Đakova te po jedna iz Valpova, Višnjevca, Martina, Petrove Slatine i Čepina.

Na liječenju u osječkom KBC-u zbrinuta su 34 covidom-19 zaražena pacijenta, od kojih je četvero na respiratoru.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 92 nova kontakta oboljelih, pa se u županiji u samoizolaciji nalazi ukupno 1.140 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 87 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a na prijavljenoj adresi nije zatečena samo jedna osoba iz Đakova koja je tako prekršila propisanu mjeru.

Razmatrajući nove mjere Nacionalnog stožera, ovaj županijski pozvao je građane na odgovorno ponašanje i poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, kako na javnim okupljanjima, tako i u svakodnevnim radnim i životnim aktivnostima, sve kako bi se zaustavilo širenje virusa.

(Hina)

Možda ste propustili...