Sport
KVALIFIKACIJE ZA EURO U21

Nova pobjeda nad Grcima otvara nam vrata Eura
Objavljeno 13. listopada, 2020.
Hrvatska U21 nogometna reprezentacija danas gostovanjem u Ateni kod Grčke (16 sati), nastavlja kvalifikacije za Euro sljedeće godine, koje će se održati u Mađarskoj i Sloveniji. Susret je to koji bi vrlo lako jednu od reprezentacija mogao izbaciti iz borbe za prva dva mjesta naše skupine 4, a u kojoj je situacija pri vrhu vrlo zgusnuta. Vodi Češka s 15 bodova iz osam utakmica, ispred Škotske (14), Hrvatske i Grčke (po 13), s tim da su Škoti, Grci, kao i mi, odigrali susret manje. Sa sedam bodova iz posljednja tri susreta, ali i posrtajem Čeha kod Škota (2:0) te Grka kod Litve (2:0), odjednom smo se našli u situaciji da ponovno sami odlučujemo o svojoj sudbini, pa ni prvo mjesto, koje izravno vodi na Euro, više nije nedostižno. Za to bismo trebali još jednom svladati suparnika kojeg smo prije nešto više od mjesec dana u Varaždinu ispratili s pet pogodaka u mreži.

- Svi su nam se rezultati poklopili, sada je na nama pobijediti sve suparnike do kraja i proći na Europsko prvenstvo. Najbolje je ovisiti sam o sebi. U Varaždinu smo protiv Grčke odigrali jednu od najboljih utakmica u kvalifikacijama, i nadam se da možemo ponoviti pobjedu, jer smo po svemu kvalitetniji i bolji. Postavit će se defenzivno, bit će teška i tvrda utakmica, ali pokušat ćemo probiti taj blok. Od Hrvatske se može očekivati da bude rastrčana i agresivna momčad - rekao je uoči gostovanja David Čolina.

Hrvatsku nakon dvoboja u Grčkoj očekuje još gostovanje kod Škotske te domaći susret s Litvom te bi s tri pobjede sigurno osvojila prvo mjesto skupine. G.R.
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike