Sport
OSJEČANKE PODBACILE PROTIV BJELOVARA

Mrkonja: Moramo iz ovoga izvući pouke
Objavljeno 13. listopada, 2020.
Rukometašice Osijeka nakon prva dva prvoligaška kola imaju polovičan učinak. Gostujućem slavlju protiv Zrinskog nisu uspjele dodati domaće protiv Bjelovara, a više od samog poraza (27:33) smeta način na koji su Osječanke prepustile bodove. Umjesto neizvjesne utakmice, ekipa Jasmina Mrkonje ravnopravno je parirala manje od pola sata, a sve ostalo proteklo je u znaku Bjelovarčanki. Jasno je kako je izvedbom svojih igračica bio razočaran i sam Mrkonja, koji je očekivao daleko bolji otpor.

- Kad igrate s Bjelovarom, ne možete nikad reći da ćete sigurno pobijediti, ali da će utakmica biti neizvjesnija, to da. Spremali smo se dva tjedna upravo praveći taktiku za njihove dvije-tri najopasnije igračice, srednju (Malec) i lijevu vanjsku (Guskić) u suradnji s pivotkinjom (Gašparović), a tu smo imali najviše problema. Što reći nego da smo totalno promašili ovu utakmicu. Ne znam koga bih izdvojio, mene je ovaj put više zanimala obrana, gdje smo dobili previše golova. Ipak su one pokazale da su iskusnija ekipa, već su dvije godine u Europi i to se u pojedinim trenutcima utakmice itekako osjetilo. Mi sad imamo utakmicu u Umagu, iz ove moramo izvući pouke, nećemo zaboraviti ovo, a tamo moramo pod svaku cijenu popraviti dojam. A to znači odigrati puno srčanije, organiziranije i ravnopravnije, jer ovo protiv Bjelovara, na žalost i publike i nas, bilo je sve samo ne neizvjesno - ocijenio je Mrkonja, kojemu je posebno zasmetalo što su protiv nominalno treće ekipe u Hrvatskoj njegove igračice srljale iz pogreške u pogrešku.

- Ušli smo u nervozu, nismo imali ni neku pomoć vratarki, ali to ide sve zajedno. Kada obrana igra dobro, onda igraju i vratarke. Baš mi je krivo što s ovakvim suparnikom nismo pokazali da smo malo ozbiljnija ekipa. Imali smo nekih trenutaka da se približimo, ali smo šutirali loše, brzopleto, tako da smo i te neke male šanse koje su se pojavljivale bacilli u vjetar. To je preiskusna ekipa da takve poklone ne iskoristi. Vidim da su i djevojke utučene, ali sad je prva stvar da se podignemo, izvučemo pouke i u Umag odemo odigrati puno bolje - rekao je Mrkonja nakon poraza u prvoj domaćoj utakmici. G. Roguljić
Možda ste propustili...

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini