Sport
DALIĆ NAKON POBJEDE

Možda nisam odradio zamjene na vrijeme
Objavljeno 11. listopada, 2020.
Nakon očajnog rujna, hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u listopadu ide mnogo bolje. Izbornik Zlatko Dalić kemija i eksperimentira sa sastavom, ali Vatreni pobjeđuju. Nakon trijumfa nad Švicarcima u prijateljskoj utakmici, Hrvatska je u Ligi nacija svladala Švedsku. Čovjek odluke bio je Andrej Kramarić, koji muku muči s ozljedom i bilo je veliko pitanje hoće li uopće zaigrati. Ušao je u igru u 75. minuti umjesto Darija Melnjaka i nije mu dugo trebalo da postigne pobjedonosni pogodak na asistenciju Ivana Perišića. Iako je pogodio za pobjedu, Krama se nije previše želio isticati.

- Bravo dečkima jer ja nisam puno igrao. Prvo poluvrijeme je bilo izvanredno, a drugo ne tako dobro. Zabio sam taj gol, iskoristio priliku i najvažnije je da smo pobijedili. U tom prvom dijelu smo bili dominantni, mogli smo zabiti i više golova. Što se dogodilo u drugom poluvremenu ne mogu reći. Vidjelo se da smo pali.

Kramarić je zaigrao, ali situacija s ozljedom nije bajna.

- Volio bih da je ozljeda dobro, ali nije. Malo me još brine, ali danas je bilo ok - priznao je Kramarić.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić je prvo želio zahvaliti navijačima koji su kisnuli na Maksimiru, a onda se osvrnuo na susret sa Šveđanima.

- Uspjeli smo ono što je najbitnije, uzeli smo tri boda i idemo dalje. Čim smo popustili u presingu i koncentraciji, nije bilo dobro. Kuluševski nam je radio probleme i to je dio s kojima naravno da nisam zadovoljan. Možda ni ja nisam odradio zamjene na vrijeme pa smo zbog toga padali i padali u drugom dijelu. Naša želja i cilj su ostanak u elitnoj skupini Lige nacija, prve bodove smo uzeli, ali treba nam još.

Švedski izbornik Janne Andersson nije krio razočaranje, pa je poručio: "vraški sam ljut zbog poraza".

- Krenuli smo preoprezno u prvom dijelu, nismo se dobro postavili. U drugom poluvremenu više nismo mogli oklijevati pa smo preuzeli inicijativu, ali naravno da ne možemo biti zadovoljni rezultatom jer smo na kraju izgubili - kazao je Andersson.
I onda se dogodilo nešto neobičajno. Šveđani su tražili da se pitanja švedskih novinara i odgovor izbornika ne prevode na hrvatski pa su sva ostala pitanja i odgovori ostali dostupni samo švedskim medijima. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike