Novosti
SDP POČEO PRIPREME ZA LOKALNE IZBORE

Grbin: Od sada je naš fokus isključivo na politici
Objavljeno 11. listopada, 2020.

Novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin posjetio je u nedjelju Veliku Goricu, istaknuvši da je posjet tom gradu izabran kako bi se poslala jasna poruka o borbi protiv korupcije te najavio da je njegova stranka počela pripreme za lokalne izbore u svibnju 2021. Grbin je ponovno pozvao HDZ da podrži osnivanje saborskog istražnog povjerenstva u vezi s aferom Janaf. "Ako u prijedlogu za osnivanje istražnog povjerenstva ima nešto što vam ne odgovara - recite nam, sjest ćemo, razgovarati i prema potrebi promijeniti", rekao je. Ali, nastavio je, nemojte se skrivati iza tehnikalija da biste spriječili ono što je za Hrvatsku u ovom trenutku ključno, a to je, poručio je Grbin, da poduzmemo mjere kako bismo otkrili što se događa s našim istragama, gdje postoji politički pritisak, zbog čega cure informacije i da stvorimo okvir da se to spriječi.

U subotu je održana konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj su jednoglasno prošli svi prijedlozi Peđe Grbina za novo vodstvo stranke. "Što se mene tiče, podjele su gotove i bile su gotove još prošlu subotu. Sjednica Glavnog odbora pokazala je da je to apsolutno većinsko mišljenje svih članica i članova SDP-a. A sada je pred nama puno posla. Vlada je napokon, nakon naših pritisaka, odlučila pokrenuti javno savjetovanje o Nacionalnoj razvojnoj strategiji. Nakon naših pritisaka Vlada je u javnu raspravu pustila uvod nacrta uvodne rasprave za Ovršni zakon. Imamo istražna povjerenstva i interpelacije, dakle od sada fokus SDP-a isključivo je i jedino na politici, na sadržaju i onome zbog čega su nas građanke i građani birali u Sabor", naglasio je Grbin. Nakon sjednice Grbin je rekao kako ostaje još rasprava oko nekih rješenja u Klubu zastupnika. Dodao je i da će napraviti ono što misli da je ispravno i dobro te da uopće ne razmišlja o mogućnosti da Klub zastupnika ponovno odbije njegove prijedloge kadrovskih promjena u Saboru.

Grbin nije htio iznositi detalje sa zatvorene rasprave na Glavnom odboru, pa ni potvrditi da je njegov prethodnik Davor Bernardić govorio o postignućima u svom mandatu, a zatim dao podršku članstvu i napustio sjednicu.

Za predsjednicu Glavnog odbora izabrana je Marija Lugarić, a za potpredsjednike Vili Bassanesse, gradonačelnik Umaga, i Ante Bilić, gradonačelnik Trogira. Novi glavni tajnik je Vedran Babić. H/D.Pav.

Dijana Pavlović
Davor Bernardić

bivši predsjednik SDP-a

Ni u ludilu ne želim da novi predsjednik SDP-a prolazi ono što sam ja prolazio posljednje četiri godine. Prema tome, ima moju podršku za rad i tako ću se ponašati.