Regija
UDRUGA PUKS BELIŠĆE

Stručni skup o dobrobiti djece
Objavljeno 12. listopada, 2020.
BELIŠĆE

U povodu obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja članovi udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama sudjelovali su na stručnom skupu "Povezani za dobrobit djece: Multidisciplinirani pristup u dijagnostici i tretmanu traume u djetinjstvu u obiteljskom okruženju" koji je organizirala Poliklinika za djecu i mlade grada Zagreba preko digitalne platforme Zoom.

"Na stručnom skupu mogli smo čuti najnovija istraživanja iz područja mentalnog zdravlja djece i mladih, predstavljanje Nacionalne strategije razvoja mentalnog zdravlja 2020-2030, iskustva stručnjaka iz područja psihijatrije, psihologije, socijalnog rada, maloljetničke delinkvancije, školske medicine te javnog zdravstva. Posebno nas se dojmio projekt Podrška na dlanu, čija je svrha osnaživanje i jačanje psihološke otpornosti djece i mladih, a čiji sadržaji uključuju ideje za osmišljavanje slobodnog vremena djece i mladih te savjete za jačanje pozitivnih strategija suočavanja sa stresom", priopćila je predsjednica PUKS-a Belišće Vanesa Šerić.

Dodaje da je PUKS-u sudjelovanje na ovakvim skupovima od velike važnosti jer na njima prikupljaju informacije za daljnje projekte i aktivnosti, ali i dobivaju nove smjernice s obzirom na to da je struka istaknula veću potrebu djece za privrženošću zbog krize izazvane pandemijom, važnost kvalitetnih unutarobiteljskih odnosa i brigu pojedinca za vlastito mentalno zdravlje. L.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike