Zdravlje
PREVENTIVA I ZAŠTITA

Crni kim protiv gripe
Objavljeno 12. listopada, 2020.
Sama pomisao na gripu i prehlade, pogotovo u ovoj situaciji s COVID-om, koja je pogodila cijeli svijet, ponukala je sve više ljudi da posegnu za kvalitetnim „zaštitnicima". Škola, vrtić, posao, privatne i poslovne obveze, sve su to mjesta na kojima provodimo određeno vrijeme u kontaktu s drugima. Postoji jedna legenda koja kaže da su u vrijeme strašne kuge u Francuskoj četiri lopova pljačkala grobove nesretnika umrlih od ove strašne bolesti. Na taj su se način izložili ne samo opasnosti od zakona nego i mnogo pogubnijoj izloženosti zarazi. Od kuge su ih spasile četiri biljke, a od zakona milost u zamjenu za tajnu njihova preživljavanja. Med nazvan „Četiri lopova“ poznat je kao med za jačanje imuniteta. Već dugi niz godina proizvodi se med koji se miješa sa sjemenkama i ljekovitim biljem i takvi dodatci prehrani su potpuno prirodni, bez konzervansa i aditiva. Pripravku na bazi meda dodane su sjemenke crnog kima te četiri ljekovite biljke našeg podneblja: kadulja, ružmarin, majčina dušica i matičnjak.

Kombinacija meda i ljekovitog bilja pokazala se izvrsnom prvom pomoći kod upaljenog i nadraženog grla te infekcija gornjih dišnih puteva. Znamo da je za zdravlje važno da iziđete u prirodu, ali bilo bi dobro da prirodi dopustite da uđe u vaš dom pa neka hladno prešano ulje crnog kima i obogaćeni med postanu vaša prva linija obrane protiv virusa i bakterija ove zime i jeseni. Dok prava zima još nije počela, najbolji je trenutak za postupno jačanje imuniteta kako bi se na vrijeme započelo s prevencijom nadolazećih simptoma gripe i prehlade. Korištenjem sjemenki crnog kima u medu čisti dišne puteve, sprječava

nakupljanje sluzi, omogućava bolje i dublje disanje i povećava aktivnost obrambenog sustava. Bit je postići u vrijeme najljuće zime najviše razine T-limfocita i NK-stanica u organizmu. Te su stanice nositelji imunog sustava i prva crta obrane od virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike