Novosti
TRAGEDIJA OSJEČKE OBITELJI NA KRKU

Utopila se spašavajući unuka i supruga
Objavljeno 5. listopada, 2020.
Pokušavajući pomoći svom unuku i suprugu da isplivaju iz uzburkanog mora, u subotu se na Krku utopila 52-godišnjakinja s područja Osijeka.

Kako javlja Novi list, nepoznavanje mora i podcjenjivanje snage olujnog juga, ali i valova koji su ove subote udarali o obalu na području grada Krka razlozi su gubitka jednog ljudskog života. Žena se upustila u akciju spašavanja članova svoje obitelji iz valovitog mora na području krčke plaže Plav. Naime, djed i 10-godišnji unuk, gosti jednog apartmana, odlučili su se okupati u moru unatoč krajnje nepovoljnim uvjetima, piše Novi list. Kupače su prekrili veliki valovi, a morske struje onemogućavale ih u njihovim pokušajima izlaska na obalu. Zbog toga je, očito uvidjevši opasnost u kojoj su se članovi njezine obitelji našli, nesretna žena u odjeći odlučila skočiti u more i pokušati im pomoći. Taj čin, pokazalo se na kraju, bio je koban, jer je naposljetku sama stradala, a djeda i unuka, nadljudskim su naporima na žal više stotina metara udaljene plaže autokampa "Ježevac" uspjela izvući dva djelatnika tog objekta, odnosno turističke tvrtke. Ženu su ti hrabri muškarci, uz pomoć jednog vatrogasca, izvukli na obalu, ali je ona umrla unatoč pruženoj prvoj pomoći. Iz Policijske uprave primorsko-goranske potvrdili su kako je riječ o nesretnom slučaju.

"U 14.51, posredovanjem službe 112, djelatnici JVP-a Grada Krka zaprimili su dojavu o osobama u moru ispred krčkog kampa te su odmah nakon dojave tri naša djelatnika s vozilima u kojima je bila i oprema za tu vrstu spašavanja pohitali u taj kamperski kompleks", rekao je Dinko Petrov, zapovjednik krčke profesionalne vatrogasne postrojbe. Kako je rekao, nakon dolaska u kamp pokazalo se da su dva hrabra djelatnika, uz teške muke u izbjegavanju stijena na koje ih je uzburkano more bacalo, uspjela iz mora izvući dvije muške osobe - djeda i unuka, te da su se odmah potom bacila i na pokušaje spašavanja nesretne žene, koju je uzburkano more povuklo dalje od obale. D.Pav./H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike