Regija
PROVJERA SUSTAVA CIVILNE ZAŠTITE

Na nasipu “čuvarnica” u Babinoj Gredi vježba obrane od poplava
Objavljeno 2. listopada, 2020.
BABINA GREDA - U Babinoj Gredi organizirana je i provedena vježba općinskog sustava civilne zaštite (CZ) na temelju godišnjeg Plana vježbi sustava CZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2020. te odluke općinskog načelnika, u skladu s Procjenom rizika od velikih nesreća.

Nositelj vježbe bila je Općina, a suorganizatori Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH, Područni ured CZ-a Osijek – Služba civilne zaštite Vukovar te Hrvatske vode, Vodnogospodarski odjel za srednju i donju Savu – Vodnogospodarska ispostava za mali sliv Biđ-Bosut. Cilj vježbe bila je provjera spremnosti i osposobljenosti postrojbe civilne zaštite opće namjene Babine Grede i lokalnog DVD-a u obrani od poplava - organiziranje dostave napunjenih vreća do prijelazne rampe, postavljanje folije, izgradnja zečjeg nasipa u svrhu zatvaranja prijelazne rampe, izgradnja protutlačnih zdenaca na simuliranim točkama izbijanja podzemnih voda, izgradnja češljeva u svrhu ojačavanja i stabilizacije nožica nasipa kod pojave klizišta. U vježbi su sudjelovali Općina Babina Greda (načelnik i stožer CZ-a), općinska postrojba CZ-a opće namjene, vatrogasci, Služba CZ-a Vukovar, Postaja granične policije Županja i Hrvatske vode. Vježba je provedena na savskom nasipu kod "čuvarnice" te na prijelazno-silaznoj rampi, sukladno s epidemiološkim mjerama.

Hrvatska vojska postavila je šator sa stolovima i klupama, gdje je napravljaena analiza provedene vježbe, a sudionicima je poslužen i vojnički grah. M.L.O.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike