Mozaik
DOBITNICA PRESTIŽNE TITULE HERMANN GMEINER AWARD U NOVOJ ULOZI

Jure Brkljača objavio novi
spot "Znao sam" u kojem
glumi Kristina Ivanuš
Objavljeno 30. rujna, 2020.

Poznat po jednostavnosti i dojmljivosti, Jure Brkljača je snimajući svoj novi spot za pjesmu "Znao sam" ponovno učinio nešto zanimljivo, ispunio je san jednoj posebnoj djevojci. Kristina Ivanuš, dobitnica prestižne titule Hermann Gmeiner Award, koja se dodjeljuje uspješnoj djeci SOS Dječjeg sela na globalnoj razini, dotaknula je svojom pričom cijelu Hrvatsku, pa tako i Juru, koji ju je zamolio da nastupi s njim u spotu i ona je to briljantno odradila. Pjesma obiluje mediteranskim šarmom, što je potvrđeno i izborom lokacija na kojima je sniman spot, predivna šibenska Tvrđava sv. Mihovila, Biokovo te panoramski let iznad Zagreba.Autor pjesme je ponovno Miroslav Rus, ovaj put sa skladbom "Znao sam", tako da je sve jasnije kako je na domaćoj sceni zaživio jedan novi tandem, Jure i Rus. Uspješan spoj iskustva i kreativnosti s talentom i mladenačkom snagom već su dokazali hitovima "Ne postojim kad nisi tu", "Lipa", "Ovo je istina" (duet s Tonyjem Cetinskim) i "Hajde nazovi me". Plod te suradnje je i prošlogodišnja titula novog izvođača godine koju je ponio Jure Brkljača.


- Jedva čekam da ljudi čuju novu pjesmu "Znao sam" kao i trenutak kada ću je izvesti na koncertima. Posebno sam vezan uz sam tekst pjesme. Nekako najviše volim pričati kroz pjesmu, a ovoga puta to je itekako došlo do izražaja. Suradnja s Rusom još jednom se pokazala kao najbolja kombinacija. Na samome kraju jedino što mogu je pozvati vas da uživate u novoj priči koju smo pripremili za vas - poručuje Jure.


- Jure Brkljača donio je jedan novi izazov u moj stvaralački rad. Gotovo na prepad prebacio me je u mediteranski đir i, na moje iznenađenje, stvar je obostrano krenula dobro. Mlad, s glasom u kojemu ima "pijeska", zapalio je u meni jednu novu autorsku vatru. Naša posebnost je u tome što smo se u ovo eksperimentalno vrijeme odlučili za zdravu, normalnu pjesmu i, prema prvim reakcijama, rekao bih da smo u pravu. "Znao sam" je ljubavna pjesma snimljena po tim principima i obogaćena svirkom izuzetnih studijskih glazbenika. Od Jure očekujem najviše dosege u svijetu glazbe - istaknuo je ovom prigodom Miroslav Rus.


- Kad su me nazvali da budem u spotu s Jurom, bila sam presretna. Odmah sam rekla samoj sebi da snovi postaju stvarnost. Noć prije snimanja nisam spavala od uzbuđenja. Snimanje je bilo odlično, prštala sam od sreće jer sam radila ono što volim i u čemu baš uživam. Super sam se zabavila, ekipa je bila iznimno pozitivna. Jedva čekam spot. Ovo mi je novo iskustvo i veselim se novoj prilici - nije skrivala zadovoljstvo i iznenađenje Kristina Ivanuš. T.Kvorka

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROBLEMI IVANE PARADŽIKOVIĆ

HGSS spasio novinarku
u šumi iznad Jankovca

2

REIZDANJE

“Antologija” legendarnog Boška Petrovića

3

NJEMAČKI SASTAV KRAFTWERK

Osam albuma u bojama