Regija
HRABRI, PROFESIONALNI, HUMANI POLICAJCI

Medalje i za Slavonce
Objavljeno 30. rujna, 2020.
Priznanja su dobili Domagoj Nađ, Miljan Radulović, Blaž Jakšić i Vitomir Penava
SLATINA - Na proslavi Dana policije u Zagrebu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović uručio je medalje za izuzetan pothvat u policijskom postupanju i dvojici policijskih službenika Policijske postaje Slatina, Domagoju Nađu i Miljanu Raduloviću te policijskim službenicima Postaje granične policije Tovarnik, Blažu Jakšiću i Vitomiru Penavi.Riječ je o priznanju koje su policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju i obradu kriminaliteta Domagoj Nađ i policijski službenik prometni motociklist Miljan Radulović dobili za izuzetnu hrabrost i profesionalnost prilikom uhićenja počinitelja kaznenog djela ubojstava i pokušaja ubojstva, kada su riskirali i vlastiti život, jer je počinitelj pucao na njih dugim vatrenim oružjem, kako bi spriječili stradavanje drugih osoba. Podsjetimo, do nemilog događaja došlo je 27. ožujka, u slatinskom prigradskom naselju Goleniću. Nakon dojave da muškarac puca iz vatrenog oružja te da jedna osoba leži na cesti, na mjesto događaja žurno su upućena dva policijska službenika u civilnom službenom vozilu, opremljena zaštitnim prslucima i automatskim oružjem te policijski službenik u obilježenom policijskom vozilu. Kada su policajci prišli osobi koja je nepomično ležala na cesti da vide je li živa, i treba li joj ukazati pomoć, na njih je tada još nepoznata osoba ispalila hitac i pogodila službeno vozilo. Policijski službenici sklonili su se iza vozila i pozvali napadača da se preda i odloži oružje. Jedan od policijskih službenika uspio je neprimijećeno prići osobi koja je pucala na vozilo i izbiti mu vatreno oružje iz ruke, dok je drugi srušio muškarca na tlo te mu stavio lisičine.

Na svečanosti u Zagrebu s nagrađenim policijskim službenicima bio je i načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević.

Blaž Jakšić i Vitomir Penava pokazali su humanost i profesionalizam u postupanju prema ranjivoj skupini, u ovom slučaju migrantima i trudnici u životno ugroženom stanju. Oni su 29. siječnja, oko 22.50 sati, tijekom obavljanja granične kontrole vlaka na željezničkom kolodvoru u Tovarniku u nepovoljnim vremenskim uvjetima i uz pomoć službenog psa Lorda u vagonu u kojem se prevozio rasuti kukuruz pronašli šestero migranata, među kojima je bila i trudna žena iz Palestine, koja nije pokazivala znakove života. "Pravovremenim i koordiniranim postupanjem, a prije svega dobrom taktičkom procjenom policijskih službenika, spašen je život trudnice i njezinog djeteta. Njihovom hitnom intervencijom trudnici je pružena prva pomoć te je hospitalizirana, a njezino stanje i trudnoća stabilizirani su", naveli su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

P. Žarković/S. Butigan
Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

Najčitanije iz rubrike