Osijek
BRZA REAKCIJA

Zamijenjena neugledna zastava Grada
Objavljeno 30. rujna, 2020.

Vezani članci

JOŠ JEDNO RUGLO U SREDIŠTU GRADA

Na “špicu” se vijori poderana zastava

Nakon što smo u utorak pisali o neuglednoj zastavi grada Osijeka, koja je kao takva predstavljala ruglo u samom središtu grada, vijoreći se na poznatom špicu na ulazu u Zimsku luku, već istoga dana, dakle, vrlo promptno, stara je dotrajala zastava zamijenjena novom.

Tako su još jednom odgovorni poduzeli ono što im je u opisu posla tek nakon reakcije građana i medija, unatoč činjenici da je zastavu gotovo nemoguće ne uočiti tijekom šetnje promenadom. Još uvijek je svjež slučaj nekoliko komada najlona koji su mjesec dana visjeli s pješačkog mosta, a uklonjeni su tek nakon što je o tome pisao Glas Slavonije.

Kako se ovakve stvari ne bi ponavljale, dovoljno je da gradski oci ponekad prošeću središtem grada i nadležnim službama ukažu na probleme, ako im je stalo do toga kako grad izgleda.

Na kraju, podsjetimo da je Odlukom o uporabi grba, zastave, imena i svečane pjesme grada Osijeka zabranjeno javno isticanje dotrajalog, poderanog, neurednog, ili na drugi način oštećenog grba ili zastave grada (članak 5.), a prema članku 20. iste odluke, za isticanje takve zastave propisana je novčana kazna od 5000 kuna za pravnu osobu i 2000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi. I. Alilović
Možda ste propustili...

OBILJEŽENA GODIŠNJICA MAĐARSKE REVOLUCIJE IZ 1956.

Podignuta mađarska zastava s rupom

OSJEČKO-ZAGREBAČKOM TIMU SREBRO NA SAJMU INOVACIJA

Oduševili zvučnom terapijom za uklanjanje stresa, boli, umora...

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ULAGANJA IZ SUSJEDNE ZEMLJE

Mađarima zanimljivi Royal i Gradska vila

2

NAJVIŠE PRIJAVA IZ OBŽ-A

Za energetsku obnovu kuće prijavila su se samo 122 Osječanina

3

DONACIJA TVRTKE JERKOVIĆ D.O.O.

FAZOS-u uručen najmoderniji traktor