Ekonomija
SVOG PREDSTAVNIKA U NO-U IMAJU I RADNICI  

Pevex dobio predsjednicu Nadzornog odbora
Objavljeno 30. rujna, 2020.

Nadzorni odbor Pevexa na sjednici za predsjednicu Nadzornog odbora izabrao je Kristinu Prokš, a za njezina zamjenika Damira Spudića, koji je i ranije obnašao tu istu funkciju. Javili su to iz prvog hrvatskog trgovačkog lanca dodavši da je "Prokš iskusna menadžerica nekoliko slavonskih tvrtki, ranije u rujnu je izabrana za članicu Nadzornog odbora (NO), a u utorak (28. rujna 2020.) od ostalih je članova izabrana na vodeću poziciju u NO-u". Podsjećaju i da je Kristinu Prokš i Damira Spudića, iskusne menadžere na visokim upravljačkim pozicijama, izabrala jednoglasno Glavna skupština održana 7. rujna 2020. na mandat od četiri godine. I radnici Pevexa izabrali su svog novog predstavnika u Nadzornom odboru. Naime, na izborima održanim 10. rujna 2020. radnici su kao svog predstavnika izabrali Eugena Perića, s liste kandidata skupine radnika, inače i povjerenika Sindikata trgovine Hrvatske u Pevexu."Izuzetno sam sretan i ponosan jer sam izabran kao predstavnik radnika u NO. Podrška radnika je nešto što jako veseli i imponira, ali je i velika odgovornost i obaveza prema svim zaposlenicima. Drago mi je da su zaposlenici u samom vrhu prioriteta naše uprave jer povećanje plaća za 42 posto u posljednje četiri godine ne viđamo ni u jednoj trgovini u Hrvatskoj", izjavio je u povodu izbora Perić, koji radi u Pevexu već 20 godina, a uz to djeluje i u Zakladi Pevex, koja pomaže radnicima u teškim životnim situacijama. Nadzorni odbor Pevexa sada djeluje u punom sastavu.
Na istoj sjednici NO-a na kojoj je izabrana njegova nova predsjednica, predsjednik Uprave Pevexa Jurica Lovrinčević i ostali članovi Uprave izvijestili su članove Nadzornog odbora o stanju Društva i njegovim daljnjim strateškim planovima.
Unatoč koronakrizi Pevex nastavlja investiranje u širenje maloprodajne mreže sa po dva nova prodajna centra godišnje u mjestima s više od 15.000 stanovnika. Kako bi bili dostupniji još većem broju potrošača, bez dodatnog troška, pokreće se i poslovni model dostavnih centara. Dva takva centra planiraju se otvoriti do kraja godine – jedan do 500 četvornih metara i drugi do 1000 četvornih metara, a ostali u 2021. u nizu gradova. "Dva nova projekta koja smo realizirali ove godine na nekretninama u našem vlasništvu predstavljaju centri u Vinkovcima i Slavonskom Brodu. U Slavonskom Brodu smo napustili zakupljeni prostor i početkom listopada otvaramo novi centar u našem vlasništvu u Ulici Petra Svačića. Nakon toga prodajni centar selimo i u Makarskoj", spomenuo je ovogodišnja ulaganja i predstojeće planove predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević. Z.R.

Možda ste propustili...

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

GOSTI CIJENE “LOKALNO ISKUSTVO”

Optimizam je NA ISTOKU!

Najčitanije iz rubrike