Regija
DRUŠTVO NAŠA DJECA VINKOVCI

Radionice za roditelje djece predškolske dobi
Objavljeno 30. rujna, 2020.

Društvo Naša djeca Vinkovci provodi prvi ciklus radionica pod nazivom Rastimo zajedno namijenjenih roditeljima djece predškolske dobi.

- Ove radionice u Hrvatskoj se provode već niz godina, a mi smo ove godine poslali prijavu i zahtjev kako bi se i naši volonteri educirali za njihovo vođenje. Edukacija je održana u ožujku ove godine i tada su trebale krenuti i radionice, ali obzirom na stanje s koronom odgođene su i evo tek sada krećemo s prvim ciklusom, s prvih deset roditelja što je broj na koji smo se odlučili u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama - kaže Helena Crnjak, predsjednica DND Vinkovc dodajući kako voditelji radionice održavaju isključivo volonterski, potreban materijal je nabavljen putem Javnog natječaja Grada Vinkovaca za dodjelu financijskih potpora programima, projektima, aktivnostima i manifestacijama u području socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a za sve reklamne materijale sponzor je vinkovačka tvrtka Elemont Neon.

Program radionica Rastimo zajedno zamišljen je kao podrška roditeljima jer kao što djeca imaju prava tako i roditelji imaju pravo na pomoć i podršku tijekom odgajanja svoje djece, kažu u DND i podsjećaju kako je riječ je o programu u okviru UNICEF-ovog projekta Prve tri su najvažnije, a sastoji se od 11 povezanih strukturiranih radionica na kojima roditelji s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjuju informacije, znanja, vještine, iskustva i tako zajednički uče i pružaju međusobnu podršku. Radionice su besplatne, a nakon ovog prvog ciklusa iz DND-a najavljuju i nove cikluse ove radionice.

Volonterke, socijalna radnica Anamarija Jurišić i učiteljice razredne nastave Slavica Škrobo Siladi i Katarina Topčić, s roditeljima će odraditi 11 dvosatnih radionica. M. Flego

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

Najčitanije iz rubrike