Crna kronika
NESREĆA NA RADU U DARDI

Utovarivačem, vozeći unatrag, udario u kolegu
Objavljeno 30. rujna, 2020.
DARDA


Tridesetpetogodišnjak iz Poganovaca teško je ozlijeđen u nesreći na radu u ponedjeljak oko 22 sata u dvorištu tvrtke u Dardi. Nesreća se dogodila kada je 60-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka upravljao radnim strojem -utovarivačem, i prilikom vožnje unatrag udario u 35-godišnjaka iz Poganovaca. Ozlijeđeni djelatnik prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje mu je pružena liječnička pomoć i utvrđene teške ozljede.


Nesreće na radu nisu rijetkost u Baranji, a jedna takva, koja se dogodila u srpnju, bila je kobna za 46-godišnjaka iz susjedne Bosne i Hercegovine. Naime, radovi na krovu u malom baranjskom mjestu Majške Međe bili su pogubni za građevinskog radnika. U jednom trenutku pukla je dotrajala ploča na kojoj je stajao, te je s visine od gotovo četiri metra pao na tlo. Osobe koje su se ondje zatekle pohitale su mu u pomoć, no od zadobivenih ozljeda radnik iz Bosne i Hercegovine preminuo je na mjestu nesreće.
Također u srpnju u Čepinu su teže ozlijeđena tri radnika, 24-godišnjak iz Županje te 21-godišnjak i 23-godišnjak iz Babine Grede. Oni bili u košari dizalice kada je na visini od oko šest metara došlo do puknuća metalnog produžetka krana na kamionu. Košara je potom nekontrolirano, držeći se samo na jednoj sajli, zajedno s radnicima, pala na tlo. Ozlijeđeni radnici prevezeni su u KBC Osijek, gdje im je pružena liječnička pomoć. S.Lacić
Možda ste propustili...

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

Najčitanije iz rubrike