Sport
PROMJENE U MOMČADI NK-A OSIJEK

Neki novi bijelo-plavi već ove subote na Šubićevcu
Objavljeno 30. rujna, 2020.
Zbog ozljede Mihaela Žapera u Šibeniku bismo na djelu, prvi put u bijelo-plavom dresu, mogli vidjeti i Josipa Vukovića

Nenad Bjelica marljivo slaže momčad Osijeka. Međutim, nije okrenut samo dovođenjima igrača, već je prionuo i oživljavanju nekih koji su u posljednje vrijeme bili na marginama.


Najbolji primjer za to je Alen Grgić, koji se prometnuo u junaka pobjede s uvijek neugodnom Goricom jer je zabio pobjedonosni pogodak u sedmoj minuti sudačke nadoknade. Zahvaljujući tom pogotku Osijek je ostao sa savršenim učinkom u HNL-u (sve tri pobjede, nap. a.) otkako je na njegovu klupu sjeo Bjelica.

Inovacije

Grgić je dobivao minute u sve četiri utakmice u kojima je Bjelica vodio osječku momčad, što uopće nije slučajno jer trener ima vrlo dobro mišljenje o njemu.


- Grgić mi je bio zanimljiv još dok sam bio trener Dinama. Odigrao je odličnih utakmica na poziciji desnog beka. Sada na tom mjestu kod nas igra Igor Silva, koji je po meni najbolji desni bek u HNL-u, pa za Grgića nema toliko prostora, ali bit će dovoljno prilika za njega tijekom sezone. To više što ga mogu koristiti i na krilnoj poziciji. S obzirom na to da je u posljednjoj godini ugovora, želim mu pružiti priliku, a ako bude igrao kao prije ozljede, ponudit ćemo mu produženje ugovora - rekao je trener bijelo-plavih.


Inače, kada je sama igra Osijeka u pitanju, može se reći kako su "radovi u tijeku", a trener sprema i neke promjene kada su u pitanju pozicije na kojima smo naviknuli gledati neke od igrača.


- Dolaskom Vukovića otvaraju nam se nove opcije u veznom redu. Žaper može imati i ofenzivniju ulogu, a svidio mi se i Ndockyt na poziciji u veznom redu bez obzira na onu pogrešku nakon koje je Gorica izjednačila. Mislim kako ću Ndockyta u budućnosti više koristiti u sredini terena negoli na krilnoj poziciji - otkrio je Bjelica.


Nije to iznenađujuće jer u igri koju Bjelica preferira motorični i pokretljivi vezni igrači imaju velik značaj. Trener ih želi što češće vidjeti u suparničkom kaznenom prostoru i oko njega jer traži da se u završnicu akcija ulazi sa što većim brojem ljudi. U nogometu koji Bjelica preferira vezni igrači se jako troše pa nije naodmet imati veću širinu na tim pozicijama.
Debitira Vuković?

Neke od tih njegovih novih zamisli mogli bismo vidjeti već u Šibeniku. Kako su jučer stvari stajale, Mihael Žaper teško će konkurirati za taj susret. On je ranije napustio teren tijekom utakmice protiv Gorice zbog ozljede mišića, a riječ je o rupturi koja će ga na neko vrijeme odvojiti od terena. Srećom, nakon susreta u Šibeniku slijedi stanka nakon koje bi Žaper trebao biti zdrav.


- Vidjet ćemo još u kakvom ćemo zdravstvenom stanju biti do subote. Nakon susreta s Goricom na ozljede su se požalili Bočkaj i Bohar, ali kod njih nije u pitanju ništa ozbiljnije, pa vjerujem kako će obojica biti spremni za nastup - rekao je Bjelica.
Ta situacija sa Žaperom lako bi mogla otvoriti prostor za debi Josipa Vukovića s obzirom na to da Osijek u svom kadru nema drugog čovjeka koji je po vokaciji pravi zadnji vezni.


Dalibor Keler
radovi
BJELICA MARLJIVO SLAŽE NOVI OSIJEK
NAKON ŠIBENIKA NE VRAĆAJU SE KUĆI
Nogometaši Osijeka neće se vratiti kući nakon susreta 7. kola HT Prve HNL koji ih u subotu očekuje u Šibeniku. Iako će u prvenstvu nastupiti stanka zbog okupljanja reprezentacije, bijelo-plavi će ostati zajedno na Jadranu jer ih u srijedu, 6. listopada, očekuje susret šesnaestine finala hrvatskog Kupa u kojemu će biti gosti niželigaša Crikvenice. Zato je trener Nenad Bjelica odlučio produžiti boravak na moru, a dečki će nekoliko dana predaha dobiti nakon susreta protiv Crikvenice.
Najčitanije iz rubrike