Sport
TRAVNJAK NA METI VANDALA

Otrov uništio travu, huligani spriječeni u novim akcijama
Objavljeno 30. rujna, 2020.
Travnjak stadiona u Gradskom vrtu temeljito je obnovljen u ljeto 2018., ali od tada stalno se događaju razne nevolje. Prvo ga je prošle jeseni napala bakterija, koja je travi nanijela veliku štetu, a baš kada se oporavio, dobrim dijelom zahvaljujući i tromjesečnoj stanci zbog koronavirusa ovog proljeća, na njega je uoči susreta posljednjeg kola prošle sezone, s Lokmotivom, počinjena diverzija čiji počinitelji još nisu pronađeni. Naime, travnjak je tada poliven nekakvim otrovom, koji je opet uništio velik dio travnate površine, a posljedice tog napada tek sada su izišle na vidjelo. Teren je u vrlo lošem stanju, bez obzira na to što djelatnici NK Osijek zaduženi za njegovo održavanje čine velike napore kako bi ga sanirali. Međutim, pomoći nema, pa je nova zamjena većeg dijela trave jedino preostalo rješenje.


- Pokušali smo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo travnjak održali u normalnom stanju nakon što je nepoznati počinitelj na njega bacio otrov. Međutim, travnjak nam jednostavno izumire zbog toga, a nije pomogla ni činjenica da se u posljednje vrijeme na njemu odigralo jako puno utakmica pa nije bilo mogućnosti za sanaciju. Oštećeno je gotovo 70 posto travnate površine i nemamo drugog izbora nego pristupiti zamjeni trave u prostoru između šesnaesteraca. Radovi počinju odmah sljedećeg tjedna, a u isto vrijeme bit će i određenih zahvata na travnatoj površini pomoćnog terena - rekao nam je Ante Polić, direktor Stadiona Gradski vrt.


Ljudima koji se brinu o terenu na ruku će ići i činjenica što prve momčadi praktično tjedan dana neće biti u Osijeku, a drugu momčad nakon današnjeg domaćeg susreta s Kustošijom za vikend očekuje gostovanje kod Opatije, što ostavlja dva tjedna vremena za nužnu sanaciju travnjaka. Inače, šteta koja je počinjena bacanjem otrova na teren procijenjena je na 250.000 kuna, a osječka policija još traga za počiniteljima. U cijeloj toj situaciji najviše zabrinjava spoznaja kako ta diverzija nije bila izolirani slučaj. Naime, nakon tog incideta vandali su još triput pokušali istu akciju, ali su ih u tome spriječile sigurnosne mjere koje je NK Osijek poduzeo nakon prvog oštećivanja travnjaka. Ta spoznaja o višestrukim pokušajima da se nanese nova šteta upućuje na to da nije riječ o nekakvoj "usijanoj glavi", nego o ciljanom i planiranom napadu na klupsku imovinu.
Ostaje samo pitanje čime su motivirane takve vandalske akcije. D.Keler
Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

Najčitanije iz rubrike