Regija
STANJE SIGURNOSTI U NAŠICAMA NA VISOKOJ RAZINI

Nema težih kaznenih djela, manje je prometnih nesreća
Objavljeno 30. rujna, 2020.
NAŠICE

Održana je druga sjednica Vijeća za prevenciju Grada Našica, na kojoj je komentirano stanje sigurnosti na području grada, stanje u prometu i provedba projekata u ovoj godini.

Članovi Vijeća zaključili su kako je u komunalnoj infrastrukturi radi poboljšanja sigurnosti cestovnog prometa napravljeno puno toga od prethodne sjednice. Uređeni su pristupi bolnici, školama i našičkoj tržnici. Uređeni su i pristupi središtu grada, i to Ulica kralja Tomislava i Radićeva ulica. Završene su i dvije pješačko-biciklističke staze koje su bile označene kao kritična prometna mjesta, na relaciji Šipovac - Našice - Brezik i Jelisavac - Lađanska, čime se školarcima osiguralo da se uz veću sigurnost mogu kretati stazama. U tijeku je obnova Ulice Vatroslava Lisinskog i tzv. bivše obilaznice Našica, gdje će se povećati sigurnost također pješačko-biciklističkim stazama i rasvjetom.

Gradonačelnik Josip Miletić iskazao je zadovoljstvo suradnjom svih članova Vijeća i stanjem sigurnosti na području grada.

- Možemo zaključiti kako se od prošle sjednice puno toga u gradu napravilo te bih zahvalio svima koji su sudjelovali u prevenciji kako bi stanje sigurnosti na području Našica bilo na ovako visokoj razini. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali na današnjoj sjednici i konstruktivnim prijedlozima otvorili mogućnost za prijavu na još neke projekte koje smatramo važnima. Moram pohvaliti i našu policijsku postaju, zbog edukacije i brojnih projekata koje provodi za mlade našeg grada - rekao je Miletić.

Načelnik Policijske postaje Našice Ivica Bukvić ustvrdio je kako Našičani mogu biti zadovoljni stanjem sigurnosti u gradu. Nisu evidentirana teža kaznena djela, a u prometu se bilježi manji broj prometnih nesreća. Stanje javnog reda i mira također je zadovoljavajuće, nisu evidentirana narušavanja u većem obujmu. Sve manifestacije i športska natjecanja protekli su u redu, bez incidenata.

- S razine PP Našice za prvih osam mjeseci 2020. godine stanjem sigurnosti možemo biti zadovoljni. Brzina i alkohol najčešći su i najopasniji prekršaji. Na mjesečnoj razini utvrdimo 20 - 30 prekršaja zbog alkohola. Poduzimamo sve preventivno-represivne mjere kako bi se broj prometnih nesreća smanjio – rekao je Bukvić.

Izrazio je zadovoljstvo što Grad saziva sjednicu Vijeća za prevenciju i daje podršku u provođenju preventivnih projekata. M. Kunac
Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

Najčitanije iz rubrike