Regija
SVEČANO OTVOREN DJEČJI VRTIĆ U KAPTOLU

Novi vrtić “Bambi” već je premalen
Objavljeno 29. rujna, 2020.
KAPTOL

Novi Dječji vrtić "Bambi" u Kaptolu spremno će primiti ovih dana prve mališane. "Dječji vrtić jedna je od bitnih ustanova na području naše općine. Nakon što smo sagradili dvije ambulante i sportsku dvoranu uz osnovnu školu, dječji vrtić je kruna društvene nadgradnje za potrebe naših stanovnika, posebno mladih obitelji, kako bismo ih zadržali ovdje i omogućili im kvalitetniji život", rekao je na svečanosti otvorenja Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol.

Novootvoreni vrtić, površine 480 kvadrata, vrijedan je oko 6,7 milijuna kuna, od čega je približno šest milijuna iz Fonda za ruralni razvoj. Zapošljavat će pet odgojiteljica i dvije pomoćne zaposlenice. Vrtić je bio predviđen za 40 djece, no već je premalen. Pohađat će ga 48 djece u dvije vrtićke skupine, a zanimanje za upis i dalje ne prestaje. "Ono što nam je posebno zadovoljstvo jest da smo vrtić napunili i našli se u problemu. Već sada moramo razmišljati kako povećati kapacitet", rekao je Pavičić.

Vrtić, kojemu su mještani dali naziv "Bambi", simboličnim rezanjem vrpce otvorila je Margareta Mađarić, državna tajnica u Ministarstvu demografije i izaslanica premijera Andreja Plenkovića, a svečanosti su nazočili saborski zastupnici Darko Puljašić i Anamarija Blažević, župan Alojz Tomašević, predstavnici Fonda za plaćanje u poljoprivredi, načelnici i gradonačelnici Požeško-slavonske županije. B.S.T.
Možda ste propustili...

ZA BLAGU ZADRU I MILANA DUNKOVIĆA

Biciklistički maraton Slatina-Vukovar

FINANCIJSKA IZVJEŠĆA JAVNIH PODUZEĆA NA GRADSKOM VIJEĆU

Doroslov jednoglasno uz pohvalu, a Radio, uz kritike, većinom glasova prihvaćen

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE U VALPOVŠTINI

Velike gužve, malo cjepiva,
liječnici prijetili i vrijeđali je

2

NEMA STOKE, NEMA INTERVENCIJA

Četiri su veterinarske ambulante u Cvelferiji stavile ključ u bravu

3

ISTOK RH ŽELE PRIBLIŽITI NJEMAČKOM TRŽIŠTU

Blue planet snima film o ponudi Slavonije i Baranje