Osijek
FERIT

Nagrade za studente i znanstvenike
Objavljeno 29. rujna, 2020.
U povodu obilježavanja 42. obljetnice Fakulteta, osječki je FERIT održao svečanost dodjele nagrada najuspješnijim studentima i znanstvenicima koji su, između ostaloga, svojim radom i postignućima pridonijeli ugledu Fakulteta. Na tome im je čestitao prof. dr. sc. Drago Žagar, dekan FERIT-a, istaknuvši pri tome da njihov trud nikako nije nezamijećen, a zahvalio je i gospodarstvenicima koji godinama surađuju s Fakultetom.


"Mnoge tvrtke svake godine nagrađuju naše studente, pružaju nam potporu i sudjeluju u brojnim drugim aktivnostima Fakulteta, na čemu smo im neizmjerno zahvalni. Ovakva svečanost je i prigoda da se osvrnemo na rezultate ostvarene u proteklom razdoblju, ali i da pogledamo u budućnost i sve one projekte koji nas očekuju. Na našem fakultetu trenutačno studira približno 1800 studenata, a do danas ga je završilo više od 6700 studenata na različitim razinama studiranja. Konstantna nam je želja što veća suradnja s gospodarstvom i njegova implementacija u brojne studentske aktivnosti i studijske programe, ali i ulaganje u infrastrukturu, za što smo izdvojili više od dva milijuna kuna vlastitih sredstava", istaknuo je prof. dr. sc. Žagar.


Jedan od nagrađenih je i Filip Đuričković, student treće godine preddiplomskog studija koji je pokazao da za uspjeh nisu potrebna velika financijska sredstva. "Osvojio sam nagradu za studentsku maketu na temu mobilne mreže druge generacije te sam izradio manju mobilnu mrežu za mnogo manje novca. Time sam dokazao da to čak i studenti mogu napraviti u jednom laboratoriju, a primjenjivo je čak i u komercijalne, pa i humanitarne svrhe u slučaju različitih elementarnih nepogoda", podijelio je s nama Filip.
Kao predstavnik tvrtke Siemens došao je Miroslav Dadić koji je istaknuo da godinama zapošljavaju FERIT-ove studente, zbog čega uvijek rado surađuju s Fakultetom. "Smatramo da gospodarstvo i obrazovanje trebaju biti usko povezani, pa upravo iz tog razloga nagrađujemo studente, doniramo opremu i sudjelujemo u brojnim aktivnostima FERIT-a, a nadamo se da će se ova odlična suradnja nastaviti i u budućnosti", zaključio je Dadić. E. Nenadić
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike