Regija
ZBOG NEDOSTATKA KVORUMA

Prekinuta sjednica Gradskog vijeća
Objavljeno 29. rujna, 2020.
ORAHOVICA

Na sjednici Gradskog Vijeća Orahovice nakon usvajanja zapisnika održan je aktualni sat, na kojem su vijećnici postavljali pitanja, među kojima je bilo i ono vijećnika SDP-a Radoja Medenice gradonačelnici Ana-Mariji Petin o tome kada će gradski proračun biti dan na glasanje vijećnicima.

Gradonačelnica Petin odgovorila je kako je zakonski rok za davanje proračuna na glasanje 90 dana od konstituiranja i kako će ona taj rok i poštovati te je naglasila da će proračun biti dan na glasanje na sjednicama tijekom listopada.

Nakon aktualnog sata jednoglasno je usvojeno izvješće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Virovitica o nezaposlenosti i zapošljavanju u 2019. godini, izvještaj o radu Centra za socijalnu skrb Slatina, također za 2019. godinu, te nakon kraće rasprave i izvješće Policijske postaje Orahovica o stanju sigurnosti i problematici kriminaliteta na područja grada u protekloj godini. Usvojeni su potom i izvještaji o radu dječjeg vrtića i Gradskog društva Crvenog križa, a potom su jednoglasno izabrani i nužni gradski odbori. Nakon toga bila je desetominutna stanka, nakon koje se u klupe nije vratio dovoljan broj vijećnika, pa je predsjednik Vijeća Saša Rister zbog nedostatka kvoruma morao prekinuti sjednicu.

- Na početku sjednice bilo je 12 od 16 vijećnika, a nakon stanke četiri su vijećnika napustila sjednicu. Dvoje vijećnika, Stjepan Troha (HDZ) i Suzana Đebro Maričić (SDP), opravdalo je odlazak, a dvoje, Radoje Medenica (SDP) i Valentina Špalj (Nezavisna lista Hrabro), to nije učinilo i sjednicu sam morao prekinuti zbog nedostatka kvoruma. U dan-dva bit će sazvana nova sjednica kako bismo odradili točke koje su preostale – rekao je Rister.

Odgovor o odlasku sa sjednice vijećnika SDP-a Radoja Medenice do zaključivanja ovog teksta nismo uspjeli dobiti, a Nezavisna lista Hrabro izjasnila se o odlasku svoje vijećnice Valentine Špalj.

- Odlazak naše vijećnice uvjetovan je neodgovaranjem na pravi način gradonačelnice Ana-Marije Petin na konkretna pitanja i vrijeđanja svakog vijećnika koji joj je postavio pitanje. Mi ne želimo tolerirati takvo ponašanje i omalovažavanje vijećnika na sjednici i žao nam je što na to nije reagirao predsjednik Vijeća Saša Rister – poručili su iz Nezavisne liste Hrabro. V.G.
Nova sjednica, odnosno nastavak ove, bit će održana za dan-dva, kaže Saša Rister, predsjednik GV-a
4

su vijećnika u stanci napustila sjednicu, dvoje je opravdalo svoj odlazak, a preostalih dvoje nije
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike