Regija
ČLANOVI HVIDR-E UREĐUJU SLATINU

Ljepši i sigurniji pružni prijelazi
Objavljeno 29. rujna, 2020.
SLATINA

Kako bi pridonijeli sigurnosti građana prilikom prelaska željezničke pruge, ali istovremeno i ljepšem izgledu tih dijelova grada, članovi Udruge HVIDR-a Slatina tri su dana radili na uređenju pružnih prijelaza u Slatini. Akcija je organizirana na inicijativu Grada Slatine, a provedena je u suradnji s Hrvatskim željeznicama i Gradom. Ograde su na pružnim prijelazima zbog utjecaja vremenskih prilika i neodržavanja izblijedjele i postale neugledne, a svježe obojene su ljepše, ali i vidljivije, što je posebno važno za sigurnost pješaka koji prelaze prugu. U uređenju pružnih prjelaza sudjelovalo je 15-ak članova slatinske HVIDR-e, na čelu s predsjednikom Ilijom Nikolićem, a pridružio im se i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-e VPŽ-a i predsjednik županijskog Odbora za hrvatske branitelje Mato Bubaš.

– Udruga HVIDR-a Slatina aktivno sudjeluje u životu svoga grada te se, osim što organizira vlastite akcije, rado odaziva i na sve akcije Grada. Posljednje dvije-tri godine ta je suradnja sve intenzivnija te članovi HVIDR-e ne samo što sudjeluju u uređenju objekata i zelenih površina u gradu nego su i na raznim manifestacijama zaštitarska služba. Zahvalio bih volonterima naše udruge, ali i Gradu, što prepoznaje rad ove udruge i uključuje naše članove u ovakve akcije, koje nam puno znače, jer braniteljskoj populaciji trebaju upravo ovakva druženja, u kojima zajedno sa svojim suborcima mogu biti na korist zajednici – rekao je Ilija Nikolić. P.Ž.
Grad će osigurati prostor za sportske igre
– U protekle tri godine nastojimo estetiku grada podići na viši nivo, a sa slatinskom HVIDR-om imamo odličnu suradnju na brojnim projektima. Posljednja zajednička akcija bila je uređenje gradskog parka ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima – rekao je gradonačelnik Denis Ostrošić, koji je u pratnji pročelnika Krunoslava Šaraboka i Marina Kokorića obišao radove. Gradonačelnik Ostrošć najavio je i daljnje zajedničke projekte, kao i osiguravanje odgovarajućeg prostora u gradu za održavanje braniteljskih sportskih igara i drugih aktivnosti.
Najčitanije iz rubrike