Mozaik
HR TOP 40 LISTA SINGLOVA

Mijin “Sretan put” na drugom mjestu
Objavljeno 29. rujna, 2020.

Jedna od najboljih pjevačica hrvatske glazbene scene, Vanna, objavila je himnu posvećenu svim znanim i neznanim junacima i tako se našla na trećem mjestu HR TOP 40 liste najemitiranijih domaćih singlova. Ono što je posebno za pjesmu "Junaci" jest činjenica da su ju Vanni prvi put u dugogodišnjoj karijeri pomogli napisati fanovi i publika. Društveno odgovorna kampanja Dobri ljudi objavila je online natječaj Opjevani junaci u koji su pristizali razni stihovi zahvale u čast svim herojima za koje često nemamo prilike čuti u ovim posebno teškim i izazovnim vremenima. Humanitarna kampanja svojevrsna je zahvala svim doktorima, medicinskom osoblju, spasiocima, volonterima, humanitarcima, penjačima, građevinarima, redarima, pripadnicima vojske i policije te svima ostalima koji su nam u ovim vremenima velikih pokazali pravo lice dobrote. Upravo zato će njihova nesebična djela ostati zapamćena u najljepšim stihovima ove pjesme "Junaci". Stihove je uglazbio Ante Pecotić, a za aranžman i produkciju zaslužan je Bojan Šalamon – Shalla iz Rubikon Sound Factoryja. Iza videospota pak stoji redatelj Nevio Smajić, a u koji je uvrstio kadrove iz cijele kampanje Dobri ljudi. Za izdavanje pjesme zaslužne su diskografske kuće Croatia Records i Rubikon Sound Factory. Još jedna pjesma koja se dotiče ovih specifičnih vremena jest "Carstvo sunca". Vatra je ovim novim ulazom na listu prenijela snažnu poruku o međuljudskim odnosima u pandemijskom okruženju. Najveći skok ostvario je Saša Lozar s pjesmom "Vrijeme", u izdanju Agape.

Pjesma koja i dalje neupitno čvrsto drži sam vrh ljestvice na listi najemitiranijih pjesama je Massimov hit "Mali krug velikih ljudi". Na drugom mjestu je Osječanka Mia Dimšić, sa svojim singlom "Sretan put", objavljenim na istoimenom albumu. Na pjesmi su zajednički radili Mia Dimšić, Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, a za izdavanje je zaslužna diskografska kuća Croatia Records.

Top-lista HDU jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih više od 130. T.Kvorka
Posebno za pjesmu “Junaci” jest činjenica da su ju Vanni prvi put u karijeri pomogli napisati fanovi
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike