Sport
OSVRT NA 6. KOLO PRVE HT HNL

Neumoljivi domaćini,
vratili se gledatelji
Objavljeno 28. rujna, 2020.

Vezani članci

LUDA VEČER U GRADSKOM VRTU

Dramatičan Bjeličin debi pred očima osječke publike

Sve tri pobjede domaćina, povratak gledatelja na stadione i dvije odgode utakmica bila su glavna obilježja 6. kola HT Prve HNL. Susreti Dinamo - Rijeka i Slaven Belupo - Lokomotiva odgođeni su jer su Rijeka i Lokomotiva iskoristile tu mogućnost zbog europskih nastupa. Tako su odigrana samo tri susreta, a u njima su domaće momčadi bile neumoljive ne prepustivši gostima ni boda. Najzanimljivija utakmica nedvojbeno je odigrana u osječkom Gradskom vrtu, gdje je gostovala jedna od, do ovog kola, dvije neporažene momčadi lige - Gorica. Susret je ispao dramatičan iako je Osijek u najvećem dijelu bio apsolutno bolja momčad. Imali su bijelo-plavi vodstvo, igrača više u posljednjih 20 minuta, ali im je onda na putu prema pobjedi istrčala “crna mačka” u liku Kristijana Lovrića, koji je u finišu susreta svojim petim pogotkom na osječkom stadionu u međusobnim utakmicama izjednačio rezultat. Ipak, u sedmoj minuti sudačke nadoknade Osječani su svog junaka dobili u Alenu Grgiću, kojem je to bio prvi pogodak nakon gotovo dvije godine, ali je itekako vrijedan jer je donio treću uzastopnu pobjedu i hvatanje priključka s momčadima iz samog vrha tablice. Više-manje rutinski je do novih bodova došao Hajduk, koji je na svom Poljudu svladao Varaždin. Splićani su poveli već nakon pet minuta pogotkom Gyurcse, a vjetar u leđa dalo im je i rano isključenje Pellumbija (15. minuta). Do kraja je još iz kaznenog udarca pogodio Caktaš i potvrdio treću ovosezonsku pobjedu splitske momčadi. Do svog prvog trijumfa u novoj sezoni došla je Istra 1961, koja je na svom terenu svladala Šibenik. Jedan pogodak koji je zabio Ivančić bio je dovoljan za tri boda i bijeg Puljana sa samog dna ljestvice. “Fenjer” su sada prepustili Lokomotivi.

Na te tri utakmice postignuto je šest pogodaka, ili dva po susretu. Nakon više od dva mjeseca na tribine su se vratili gledatelji, što je najbolja vijest, a možda je upravo povratak navijača odigrao važnu ulogu u sve tri pobjede koje su ostvarili domaćini u ovom kolu. Ukupno ih je bilo 6181, a najposjećeniji od ta tri susreta bio je onaj splitski između Hajduka i Varaždina, koji je gledalo 3250 ljudi. Jasno, treba uzeti u obzir kako su emidemiološke mjere i dalje na snazi, a one propisuju klubovima mogućnost korištenja 30 posto kapaciteta stadiona.
Dalibor Keler
 
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
REZULTATI 6. KOLA
Istra 1961 - Šibenik 1:0, Osijek - Gorica 2:1, Hajduk - Varaždin 2:0. Odgođene su utakmice Dinamo - Rijeka i Slaven Belupo - Lokomotiva.
Najčitanije iz rubrike