Novosti
SREDSTVA SU OSIGURANA

Prvi dan 310 zahtjeva za stambene subvencije
Objavljeno 28. rujna, 2020.
Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u ponedjeljak je, u sklopu petog po redu natječaja, počela zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita, a prvo jutro banke su predale 310 zahtjeva svojih klijenata.


APN je dostavljačima banaka koji su predavali dokumentaciju klijenata vrata otvorio jutros u osam sati, a kako je direktor agencije Dragan Hristov izvijestio novinare u sjedištu APN-a, dosad je zaprimljeno 310 zahtjeva za subvencije. Hristov je rekao da u ovom krugu očekuju tri do četiri tisuće zahtjeva, sukladno iskustvima s prošlih natječaja te je kazao da je od početka mjere, 2017. godine pa sve dosad, podijeljeno subvencija u vrijednosti oko 240 milijuna kuna. Gledano prema strukturi, iako je u velikim gradovima najmanji postotak subvencije, u njih je dosad otišao najveći iznos subvencija pri čemu, očekivano, najviše u Zagreb, kaže Hristov. S druge strane, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, rekao je da ga posebno raduje trend prema kojem više nije isključivi prioritet kupovati stanove u središtu Zagreba i samome gradu, nego i to što se nekretnine traže i na periferiji glavnog grada, u Zagrebačkoj županiji te u ruralnim sredinama koje postaju ponovno "aktualne i atraktivne".


Horvat podsjeća da je bilo upitnika hoće li se program subvencija nastaviti i u rujnu ove godine, no ističe i da se oko toga nije dvojilo ni sekunde te da su osigurana potrebna sredstva.
Prema procjenama, to za ovu godinu iznosi 10-ak milijuna kuna, dok će kumulativno, za 2021. godinu, biti potrebno između 160 i 180 milijuna kuna. H
Možda ste propustili...

ANGAŽMAN OZRENA PROHIĆA U HNK-U U OSIJEKU

Ham: Najoštrije osuđujem svako nasilničko ponašanje

INOVACIJSKO NATJECANJE ZA PRIMJENU UMJETNE INTELIGENCIJA U ZDRAVSTVU I MEDICINI

Pobjednik MediBoost

HRVATSKA JE IZABRALA 11. SAZIV HRVATSKOG SABORA

HDZ relativni pobjednik, Andrej Plenković ponovno mandatar?