Regija
PROJEKT “BUDIMO UKLJUČENI - MJESTO ZA NAS”

Poludnevni boravak za mlade s problemima u ponašanju
Objavljeno 29. rujna, 2020.
PODGORAČ - U sklopu projekta "Budimo uključeni - mjesto za nas" u Podgoraču je otvoren poludnevni boravak za djecu i mlade s problemima u ponašanju. Provoditelj projekta je Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Našice i OŠ Hinka Juhna Podgorač.

Socijalna pedagoginja Centra Tena Zalović rekla je kako će se u sklopu poludnevnog boravka organizirati stručna podrška u odgojno-obrazovnom procesu te psihosocijalna pomoć i podrška djeci i mladima u riziku i s problemima u ponašanju. Uz predstavnike brojnih institucija i udruga, otvorenju poludnevnog boravka u Podgoraču nazočila je i saborska zastupnica, članica Odbora za obitelj, mlade i sport Romana Nikolić, koja je izrazila veliko zadovoljstvo pokretanjem ovog projekta.

- Mislim da je ovo važan projekt jer je djeci u riziku nužno osigurati sve uvjete kako bi mogla pratiti nastavu kao i njihovi vršnjaci. Kao društvo trebamo ondje gdje postoji potreba, a to je danas Podgorač, omogućiti i ponuditi socijalne usluge koje će dati dodatnu priliku djeci da razviju vještine i usvoje dodatna znanja – rekla je Nikolić.

Naglasila je da će se kao saborska zastupnica zalagati za to da ovakvi primjeri dobre prakse nevladinih organizacija koje rade s djecom budu prepoznati kao kvalitetno rješenje u svim manjim mjestima gdje za to postoji potreba. M.Ku. Foto: Ivan Ćosić
Možda ste propustili...

NIJE KASNO, POPIS NIJE KONAČAN

Gradovi i općine mogu slati projekte

UREĐUJE SE 647 GODINA STARO SVETIŠTE

Šumanovci će cijele godine okupljati i nadahnjivati ljude

DAR DOBROTE

Zaposleno 10 žena

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE U VALPOVŠTINI

Velike gužve, malo cjepiva,
liječnici prijetili i vrijeđali je

2

NEMA STOKE, NEMA INTERVENCIJA

Četiri su veterinarske ambulante u Cvelferiji stavile ključ u bravu

3

ISTOK RH ŽELE PRIBLIŽITI NJEMAČKOM TRŽIŠTU

Blue planet snima film o ponudi Slavonije i Baranje