Regija
PROJEKT “BUDIMO UKLJUČENI - MJESTO ZA NAS”

Poludnevni boravak za mlade s problemima u ponašanju
Objavljeno 29. rujna, 2020.
PODGORAČ - U sklopu projekta "Budimo uključeni - mjesto za nas" u Podgoraču je otvoren poludnevni boravak za djecu i mlade s problemima u ponašanju. Provoditelj projekta je Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Našice i OŠ Hinka Juhna Podgorač.

Socijalna pedagoginja Centra Tena Zalović rekla je kako će se u sklopu poludnevnog boravka organizirati stručna podrška u odgojno-obrazovnom procesu te psihosocijalna pomoć i podrška djeci i mladima u riziku i s problemima u ponašanju. Uz predstavnike brojnih institucija i udruga, otvorenju poludnevnog boravka u Podgoraču nazočila je i saborska zastupnica, članica Odbora za obitelj, mlade i sport Romana Nikolić, koja je izrazila veliko zadovoljstvo pokretanjem ovog projekta.

- Mislim da je ovo važan projekt jer je djeci u riziku nužno osigurati sve uvjete kako bi mogla pratiti nastavu kao i njihovi vršnjaci. Kao društvo trebamo ondje gdje postoji potreba, a to je danas Podgorač, omogućiti i ponuditi socijalne usluge koje će dati dodatnu priliku djeci da razviju vještine i usvoje dodatna znanja – rekla je Nikolić.

Naglasila je da će se kao saborska zastupnica zalagati za to da ovakvi primjeri dobre prakse nevladinih organizacija koje rade s djecom budu prepoznati kao kvalitetno rješenje u svim manjim mjestima gdje za to postoji potreba. M.Ku. Foto: Ivan Ćosić
Možda ste propustili...

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

Najčitanije iz rubrike