Osijek
U ČEPINU

Izložba slika obitelji Jakovljević
Objavljeno 29. rujna, 2020.
Poznati čepinski slikar Daniel Jakovljević s kćerkama Laurom i Lorenom, na koje je prenio ljubav prema umjetnosti i slikarstvu, svečano će otvoriti izložbu u Knjižnici Centra za kulturu Čepin, u utorak, 29. rujna, s početkom u 18 sati.

- Cijela obitelj okupirana je umjetnošću, članovi smo Likovne udruge Čepin, a obje kćeri su upravo završile primijenjenu umjetnost i odmalena su s nama u ateljeu u Udruzi. Predstavit ćemo se u galerijskom prostoru "Knjige & Slike" Centra za kulturu s dvadesetak slika i crteža portreta - kaže Daniel Jakovljević.

U predgovoru izložbenog letka Danielova bivša učiteljica Milica Jošnik navodi kako izloženi portreti, između ostaloga, potvrđuju davno izrečenu mudrost "Jedan otac više je od stotinu učitelja!".

- Daniel Jakovljević, umjetnik i otac, izborio je sebi izlaz na čistinu, svjetlost i slobodan put u opterećenom i uplašenom svijetu. On je učitelj svojoj djeci, ali i svima nama. U svijetu u kome se sve vrijedno osipa i ruši, Daniel, Laura i Lorena grade i stvaraju. I ma koliko ih život kuša, izlaze iz kušnji jači, čvršći, gušći, pozdravljajući božansku vedrinu smijeha - navodi, između ostaloga, Jošnik. D. Pejić
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike