Osijek
U GRADU BEZ DEFINIRANE VJERODOSTOJNOSTI

I dalje nitko nije kriv u slučaju Slunjski?!
Objavljeno 29. rujna, 2020.
Početkom kolovoza iz gradske uprave potvrdili su kako je kaznena prijava gradonačelnika Ivana Vrkića, odnosno Grada Osijeka, protiv pročelnika Upravnog odjela za urbanizam Dražena Slunjskog, i to pod sumnjom na kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave, odbačena. Naime, kaznena prijava protiv Slunjskog Državnom je odvjetništvu podnesena još 4. prosinca 2019., ali ono nije utvrdilo postojanje osnovane sumnje da bi Slunjski u svojstvu službene osobe potpisao i ovjerio ispravu, u ovom slučaju uporabnu dozvolu od 5. svibnja 2015., a koja bi sadržavala neistinite podatke te slijedom toga i počinio kazneno djelo za koje su ga u Gradu Osijeku teretili. Kako nisu ostvarena ni obilježja nekog drugog kaznenog djela za koje se Slunjski progoni, Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu.

Cijela situacija nije bila ugodna za osumnjičenog pročelnika, koji je sve do odluke Općinskog državnog odvjetništva bio na bolovanju. Također, u Gradu su naglasili kako će, pokaže li se sumnja ispravnom, biti udaljen s posla. No, bude li epilog cijele priče otišao u drugom smjeru, odnosno sumnja odbačena, najavljivalo se da će istom mjerom odgovarati onaj tko je potaknuo cijeli slučaj, a to je, koliko je poznato, pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje imovinom i vlasničkopravne odnose Hrvoje Kučan.

Ipak, od odluke Općinskog državnog odvjetništva prošla su sada već dva mjeseca, a iz Grada su početkom kolovoza odgovorili kako “daljnje postupanje gradske uprave vezano uz ovu temu još nije definirano”. Glas Slavonije opetovano postavlja to pitanje vjerodostojnosti Gradu Osijeku, ali svaki tjedan dobiva odgovor kako pomaka i konzekvenci za sada nema, unatoč obećanju. N.Z.E.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana