Osijek
PETICIJA GRADSKOJ UPRAVI

Stanovnici Sjenjaka: Obnovite igralište jer je opasno za djecu
Objavljeno 29. rujna, 2020.
U situaciji nužne izoliranosti djeci je važno omogućiti što češći boravak na zraku i druženje s prijateljima

Poznato je da dječja igrališta i sportski tereni na Sjenjaku godinama već žude za obnovom, a epidemija koronavirusa samo je dodatno aktualizirala to pitanje, zbog čega je nekolicina stanovnika tog najnapučenijeg osječkog naselja nedavno pokrenula i potpisivanje peticije, koju je u kratkom vremenu svojim potpisima podržalo gotovo 150 stanovnika tog naselja na području Gradske četvrti Novi grad. Od gradske uprave traže da se osigura novac i hitno provede obnova dječjeg igrališta i pješčanika uz istočni rub naselja, poznatijeg kao "pješčanik kod Denvera". Roditelji školske i predškolske djece koji na tom igralištu provode najviše vremena smatraju kako su postojeće sprave zastarjele i da dio njih ugrožava sigurnost njihove djece. Osim toga, drže kako bi valjalo promijeniti i pješčanu podlogu, u kojoj je sada dosta skrivenog kamenja i koje je također potencijalna opasnost za najmlađe. Dugoročno je rješenje postavljanje moderne gumene podloge na cijelo igralište.

Peticija se potpisuje u trgovini Denver, a vodi je djelatnica Marija Husić, koja nam je potvrdila kako joj je nedavno nekoliko roditelja došlo s tom idejom te ju zamolilo za pomoć kazavši kako na taj način žele potaknuti nadležne da zamijene sve oštećene sprave novima te da djeci omoguće sigurnu igru.


- Prihvatila sam pomoći našim susjedima jer smatram da je to zaista potrebno učiniti. Svaki dan vidim ovdje mnogo djece koja slobodno vrijeme provode na igralištu i sigurno nije dobro da roditelji moraju strahovati da se njihovoj djeci što ne dogodi. Svi koji se žele priključiti peticiji mogu tijekom dana doći i svojim potpisom dati potporu inicijativi. Važno je napomenuti da se moraju pridržavati epidemioloških mjera, moraju doći s maskom na licu, a bilo bi dobro da ponesu i svoju olovku – kaže Marija, zadovoljna dosadašnjim odazivom stanovnika Sjenjaka.


Svima je na Sjenjaku potpuno jasno da je epidemija koronavirusa promijenila mnoge dosadašnje navike, pa i način života koji smo poznavali do pojave COVID-19, te smatraju da je upravo zbog toga, u toj situaciji nužne izoliranosti, djeci važno omogućiti što češći boravak na svježem zraku i druženje s prijateljima, kojega je u vrtićima i školama sve manje. A roditeljima je pak važno da su im djeca na sigurnom.


Kako doznajemo, peticija će uskoro biti proslijeđena i na društvenim mrežama te će građani i na taj način moći podržati akciju.

Svojim potpisom inicijativu dijela stanovnika Sjenjaka podržao je i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi grad Luka Došen jer smatra da su njihovi zahtjevi opravdani.


- Nešto se već i radilo, no s obzirom na to da nam je ove godine zbog koronavirusa budžet Gradske četvrti smanjen za 85 posto, odnosno sa 667 tisuća na 100 tisuća, mi sami nemamo dovoljno svojih sredstava za ovakve zahvate – dodaje Došen, uvjeren kako će Grad Osijek prepoznati zahtjeve i potrebe svojih sugrađana te obnoviti cijelo igralište i osigurati nove i kvalitetnije sprave.
Došen napominje kako je zbog sadašnje situacije zaustavljeno dosta projekata koji su već u realizaciji, kao što je sportsko-rekreacijski centar na otvorenom uz studentski dom, gdje je napravljena javna slavina i stavljene klupe ispod sjenice, ali zbog manjka novca još nisu postavljena dva roštilja. Ostali, mnogo veći i financijski zahtjevniji, infrastrukturni projekti, poput prometne regulacije Ulice Brune Bjelinskog, prometovanja u Wilsonovoj, priključka za plin, izgradnje ceste i kanalizacije u Stadionskom naselju, uređenja obiju tržnica, pričekat će, izvjesno je, bolja vremena.


Tomislav Prusina
Možda ste propustili...

RADOVI IZMEĐU OSIJEKA I BILJA

Uskoro asfaltiranje biciklističke staze

ULAGANJE U UČENJE I ZALAGANJE U OPĆINI ERNESTINOVO

Stipendiraju po pet učenika i studenata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIVLJANJE VANDALA KOD TUĐMANOVA MOSTA

Kamene kocke opet završavaju u Dravi

2

ERDUT VRVIO NATJECATELJIMA

Podunavlje Trail & Bike oduševio brojne trkače

3

ZBOG OBNOVE DRVENOG MOSTA

Zatvorena Vodena vrata u Tvrdi