Osijek
POTPISAN UGOVOR

U Paviljonu Gradski vrt
pizzerija i igraonica
Objavljeno 29. rujna, 2020.
Tehnički nedostatci i korona odgodili ulazak novog zakupca
Nije odustao ni Grad Osijek ni Dino Homan, ali su se određeni tehnički nedostatci i epidemija COVID-19 ispriječili u realizaciji ulaska novog zakupca u prostor Paviljona Gradski vrt u Divaltovoj ulici.


Homan, odnosno tvrtka Faktor X čiji je on direktor, proljetos je izlicitirao, za mjesečni najam od 18 tisuća kuna, najam tog najreprezentativnijeg objekta, odnosno poslovnog lokala koji Grad Osijek ima u svome vlasništvu. Kako s prvim najmoprimcem, koji je ondje zamislio reprezentativnu restoransku ponudu, nažalost, nije išlo kako je to zamišljeno, Grad Osijek putem javnog natječaja potražio je novog zakupca.


Nakon nekoliko natječaja bez zainteresiranih ponuditelja, a što je posljedično dovelo do snižavanja početne cijene zakupa, kako smo proljetos izvijestili, tvrtka Faktor X je u konkurenciji uz još dvoje natjecatelja, izlicitirala najbolju ponudu. Namjerava im je nastaviti s obavljanjem ugostiteljske namjene - cafe-bara i pizzerije, uz igraonicu za djecu. "Primjetno je da sadržaji za djecu poput postojećih igraonica u gradu nemaju prostor i sadržaje koji bi omogućili roditeljima da u miru provedu kvalitetno vrijeme dok su im djeca u sigurnom i zabavnom okruženju. Prostor Paviljona izvrsno je rješenje za cijelu obitelj", najavljivao je prije nekoliko mjeseci Homan.


No do potpisa ugovora nije došlo odmah. Prvo se pokazalo kako su u Paviljonu utvrđeni određeni tehnički nedostatci u sustavu rasvjete i klimatizacije, što je bilo u obvezi najmodavca dovesti u red. A potom se i korona "razmahala"...


Naposljetku, ovoga tjedna Grad Osijek i tvrtka Faxtor potpisali su ugovor o zakupu navedenog prostora.


- Potpisivanjem ugovora obvezali smo se na ispunjavanje svih obveza prema Gradu Osijeku sukladno natječaju o zakupu. Također Vas želimo obavijestiti kako u slijedećih dva mjeseca nećemo intervenirati u prostoru u smislu ulaganja i radova prema već izrađenom idejnom projektu jer želimo pričekati razvoj epidemiološke situacije tijekom jesenjeg razdoblja, potvrdio je ovu informaciju za naš list Homan. Napominje kako su predviđena ulaganja velika kako bi prostor dobio svoju zamišljenu funkciju.


- Upravo zbog toga moramo biti strpljivi i sigurni kako ne bismo u rizik dovodili kako ciljanu skupinu kojoj je djelatnost namijenjena, a to su djeca i obitelji, tako i vlastito poslovanje, naglašava Homan.


Podsjetimo i da prema natječajnom pravilniku, za ovaj se poslovni prostor utvrđuje rok neplaćanja od 30 dana od dana potpisa ugovora o zakupu zbog privođenja prostora ugovorenoj namjeni.
No i ova duža pauza je prihvatljiva, jer Gradu nije u interesu imati prazan lokal, a svaki je novi natječaj vremensko odgađanje od bar dva, tri mjeseca. D. Kuštro
Gradu nije u interesu imati prazan lokal, a svaki je novi natječaj vremensko odgađanje od bar dva, tri mjeseca
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana