Kultura
ZAVRŠENI 44. DANI SATIRE FADILA HADŽIĆA

Kazalištu Kerempuhu šest nagrada
Objavljeno 28. rujna, 2020.
Dodjelom nagrada i koncertom Maje Posavec zatvoreni su 44. dani satire Fadila Hadžića. Velika nagrada za najbolju predstavu u cjelini pripala je Kerempuhovoj predstavi Ja od jutra nisam stao Une Vizek u režiji Nane Šojlev. Autorica Una Vizek osvojila je nagradu za najbolji tekst predstave, a ansamblu su pripale i dvije glumačke nagrade - Jerku Marčiću Nagrada Ivo Serdar, a Marko Makovičić nagrađen je za najbolju sporednu mušku ulogu.


Nagradu za najbolju režiju osvojila je Marina Pejnović za predstavu Bilježnica Robija K., a Linda Begonja za uloge mame i učiteljice Smilje u toj predstavi nagrađena je za najbolju žensku ulogu.


Nagrada za najbolju mušku ulogu Mladen Crnobrnja Gumbek dodijeljena je Draženu Šivaku za uloge u predstavi Mistero Buffo.


Ugu Koraniju pripala je Nagrada Sabrija Biser, mladom glumcu do 28 godina za ulogu Veršinina u Tri sestre, a za ulogu Olge u istoj predstavi nagrađena je Nina Violić za najbolju sporednu žensku ulogu.

Dodijeljena je i posebna nagrada za specijalno postignuće, i to za kolektivnu igru glumačkom ansamblu predstave Dijete našeg vremena u izvedbi Play Drame iz Splita. N.Vek.
Možda ste propustili...

NOVA PREMIJERA STUDIJA ZA SUVREMENI PLES I IRME OMERZO: “SPEKTAKL”

O uvjetima, značenjima i razlozima zajedništva

GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA

Europska točka za darovite

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VINKO BARIĆ U OSIJEKU

Ne mogu pratiti Matakovićevo ludilo u stripu

2

ENI KATARINI HALER 38. NAGRADA GJALSKI

Osječanka najmlađa u povijesti dodjele

3

IZLOŽBA U GISKO-U U POVODU MJESECA HRVATSKE KNJIGE

Obitelj Truhelka za svoj Osijek i buduće naraštaje