Autoglas
PREMIJERA: PEUGEOT 508 SE

Spajanje sportskog izgleda i tehnologije Neo-Performance
Objavljeno 29. rujna, 2020.
Peugeot 508 sport engineered pruža obilje tehnologije korištene u sportu

Peugeot je osmislio nove performanse koje čuvaju okoliš i omogućuju spajanje sportskog izgleda i tehnologije u novoj izvedbi Neo-Performance. Potpis koji čine tri nove linije Kryptonite istovremeno upućuje na novi identitet odjela Peugeot Sport, a nadahnuće crpi i iz nasljeđa marke sa stražnjim svjetlima modela Peugeot 504 Coupé.

Peugeot 508 sport engineered pruža pravo obilje tehnologije i oslanja se na stručnost inženjera koji su se dokazali na međunarodnim natjecanjima kao što je WRC (World Rally Championship), Dakar, Pikes Peak ili WEC (World Endurance Championship). Ondje su razvili konceptna vozila 208 FE 2013. i 308 R HYbrid 2015. Usporedo s lansiranjem te linije Peugeot najavljuje povratak na Svjetsko prvenstvo u utrkama izdržljivosti (WEC) u vrhunskoj klasi LMH (Le Mans Hypercar) od 2022.

Peugeot 508 sport engineered iznimno je snažno serijsko vozilo kakvo Peugeot još nije proizveo. Njegov pogonski sklop razvija 360 KS i okretni moment od 520 Nm. To mu omogućuje da u samo 5,2 sekunde dođe od 0 do 100 km/h, a najveća brzina od 250 km/h elektronički je ograničena. Karoserija je prilagođena kako bi se postigao savršen spoj udobnosti i visokih performansi. Tu je optimizacija ovjesa, koji se može podešavati na tri načina rada (Confort/Hybrid/Sport). Tragovi prednjih kotača prošireni su za 24 mm, a tragovi stražnjih kotača za 12 mm, prednji kočni diskovi promjera su 380 mm i četveroklipna kočna kliješta, a naplatci promjera 20 inča dolaze s gumama Michelin Pilot Sport 4S.

508 Peugeot sport engineered razvija 360 KS zahvaljujući kombinaciji snage motora s unutarnjim izgaranjem i dva električna motora sprijeda i straga. Pogon na četiri kotača osigurava optimalnu vučnu silu bez obzira na vremenske prilike.

Komandom na središnjoj konzoli izravno se bira između pet načina vožnje: Electric, Confort, Hybrid, Sport i 4WD.

Linija Peugeot sport engineered osmislila je novu vrstu iznimnih performansi u izvedbi Neo-Performance. Ta verzija savršeno spaja sportski izgled i tehnologiju s rekordno niskom emisijom CO2: ta učinkovita verzija homologirana je u skladu s protokolom WLTP na 46 g CO2/km, što je jednako potrošnji od 2,03 l/100 km!

Milan Bugarić
PUNO BRIGE ZA KAROSERIJU
Inženjeri odjela Peugeot Sport oplemenili su karoseriju kako biste uvijek osjećali vrhunski užitak u vožnji. Zahvaljujući optimalnom ugađanju upravljanja određivanje putanje vrlo je precizno. Peugeot 508 sport engineered dolazi sa svim sustavima za pomoć u vožnji koji su dostupni u gami Peugeot 508: sustavom night vision za vidljivost noću, funkcija Stop & Go...