Regija
UDRUGA OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA VRETENAC

„Vretenci“ ostvarili prve službene volonterske sate
Objavljeno 28. rujna, 2020.

SLATINA - Nacionalnoj kampanji Hrvatska volontira, koja se tradicionalno održava u svibnju ali je ove godine zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa odgođena za rujan, već drugu godinu zaredom priključili su se i volonteri Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac.

U volonterske aktivnosti udruga je ove godine prvi puta uključila i članove u funkciji inkluzivnih volontera, a sve u suradnji s Podruzetničkim inkubatorom Slatina te slatinskim krojačkim obrtima pod vodstvom Marijane Dujak i Klaudije Rončević.

Članovi Udruge Vretenac Matej, Anita, Senka i Maja, inače po struci pomoćni krojači, vođeni motom „Svi za jednog, vretenac maskice za sve“ uz pomoć i mentorstvo krojačica Marijane i Klaudije iskrojili su, izrezali i sašili desetak zaštitnih maskica, koje će s veseljem podijeliti građanima starije životne dobi. Krojački poslovi njima nisu strani, a ono što je izazvalo poseban ponos kod „vretenaca“ spoznaja je da su volontirali i ostvarili svoje prve službene volonterske sate.

– Uključivanje članova Udruge Vretenac, inače odraslih osoba s intelektualnim teškoćama, u volonterske aktivnosti u funkciji inkluzivnih volontera jedna je od novosti u radu udruge. Cilj ovakvih aktivnosti širenje je socijalne mreže, te osnaživanje članova kroz povećanje samopoštovanja i samopouzdanja, razvijanja niza vještina, kao i unaprjeđenje zapošljivosti i osjećaja aktivnog sudjelovanja u društvu. Jedna od aktivnosti udruge u sklopu kampanje Hrvatska volontira je i druženje članova i volontera „Četvrtkom s vretencima“. Zbog epidemije COVID-19 radionice volontera i članova jedno se vrijeme nisu održavale, a sada se održavaju svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu.
Ovoga četvrtka u aktivnostima udruge sudjelovala su četiri inkluzivna volontera, tri volontera iz poslovnog sektora i devet volontera udruge, koji su zajedničkim snagama odradili 41 volonterski sat.
Petar Žarković

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike