Novosti
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Šest novozaraženih, uklupno 68 aktivno oboljelih na području županije
Objavljeno 28. rujna, 2020.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ i tijekom nedjelje su intenzivno obrađivani uzorci pristigli u laboratorij, a pod sumnjom zaraze koronavirusom. U zadnja 24 sata analizirano je ukupno 276 uzoraka, od kojih je šest bilo pozitivno. Tri novopozitivne osobe su iz Đakova te po jedna iz Valpova, Strizivojne i Čepina. 

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalaze se 23 pacijenta oboljela od COVID-19, od kojih su četiri na respiratoru. Od 23 hospitaliziranih, 14  je s područja Osječko-baranjske županije dok su ostale hospitalizirane osobe s područja ostale 4 slavonske županije (po tri s područja Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske, dvije osobe s područja Požeško-slavonske i jedna s područja Brodsko-posavske županije).

Od početka pandemije koronavirusa na području Osječko-baranjske bilježimo 910 izliječenih osoba, 26 osoba je preminulo, a trenutno je aktivno 68 oboljelih od koronavirusa na našem području.

Epidemiolozi su u nedjelju samoizolaciju odredili za 27 novih kontakata ranije oboljelih osoba pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalaze 652 osobe.

Policija je obavila 18 samoinicijativnih provjeru osoba u samoizolaciji i nije utvrdila kršenje te mjere. Također, nije bilo ni prijava građana o kršenju mjere samoizolacije. Inspektori Civilne zaštite također su tijekom vikenda bili na terenu, zabilježili su 41 obilazak i svega 4 nepravilnosti koje su nakon usmenog upozorenja otklonjene.N.Z.E.

Možda ste propustili...

IZBORNA ŠUTNJA SRIJEDE U 19 SATI

GONG prijavio DIP-u kršenje izborne šutnje

PRVI HITNI LET ZABILJEŽEN I U SLAVONIJI

Helikopterska medicinska služba djelovala 26 puta