Sport
NENAD BJELICA NAKON POBJEDE NAD GORICOM

Navijači su nas nosili 97 minuta
Objavljeno 27. rujna, 2020.
Imponira radost svih igrača kada smo zabili - kaže trener bijelo-plavih
Kada je Mario Mihić-Miha izgovorio njegovo ime i prezime dočekan je s dugotrajnim pljeskom osječke publike, koja se konačno vratila na tribine. Nenad Bjelica uzvratio je pljeskom zajedno s igračima nakon susreta navijačima. Čini nam se kako taj zajednički "Osijek ale" ponovno se izvodi sa žarom i od strane igrača, ali i navijača. Nakon susreta i ostvarene treće uzastopne pobjede trener Osijeka Nenad Bjelica nije skidao osmijeh s lica. Kazao je kako će ovu pobjedu dugo pamtiti.


- Posebno će mi ostati ova utakmica u sjećanju jer je za mene prva pred osječkom publikom, otkako sam preuzeo momčad. Zaista je bilo dramatično, a pobjeda je apsolutno zaslužena. Ne osvajaju se ovako bodovi baš svaki dan, drago mi je što su nas navijači nosili 97 minuta da bismo im na kraju pružili ovo rezultatsko zadovoljstvo. Mislim da nam je momčad pružila puno u smislu angažmana i igre, zaslužila je zatvoriti utakmicu i puno ranije. Nažalost, zbog jedne naše individualne pogreške vratili smo Goricu u život, na kraju pokazali karakter, pravu reakciju i zasluženo pobijedili.

Osijek konačno ima i širinu. Odlično su reagirali igrači s klupe. Damjan Bohar predstavio se osječkoj publici, a Alen Grgić bio je strijelac pogotka, nakon Boharovog udarca, kojeg je zaustavio vratar Gorice Kahlina.
- Sva četvorica koja su ušla su pokazala visoku kvalitetu. Ndockyt je osim te greške kod njihovog gola bio razigran, čak je i u toj poziciji u sredini bolji nego na krilu i vjerujem da ćemo ga tu više koristiti u budućnosti.
Ipak, Lovrić je zamalo bio koban za ambicije bijelo-plavih.
- Lovriću želim svaku utakmicu gol u Osijeku, ako ćemo mi opet pobijediti. Nemam nikakav problem s tim, rekao je Bjelica koji je istaknuo jedan zanimljiv detalj:
- Imponira mi radost igrača kada smo zabili drugi gol. Tu i ovi koji su igrali i koji nisu igrali su skočili. To znači da dišemo kao jedan i da smo velika momčad. I na taj način možemo postići velike ciljeve.
Trener Gorice Valdas Dambrauskas čestitao je Osijeku na pobjedi.
"Dobra utakmica. Poravnali smo, ali nismo s igračem manje izdržali do kraja. Nadam se da ćemo u idućim utakmicama biti bolji. Sudac i VAR su gledali sporne trenutke, ali to im je i posao. Ništa, idemo raditi dalje i nećemo odustati od svog plana i cilja, poručio je Litavac na klupi prvoligaša iz Velike Gorice. K.L.

NAKON SUSRETA PRIČUVE TRČALE DODATNE KRUGOVE
 
Ponovno su navijači primijetili kako na zagrijavanju Osijekove momčadi sve pršti. Već taj detalj pokazuje kako igrači Osijeka nakon dolaska Nenada Bjelice u svaku utakmicu ulaze s puno žara i agresije. Zanimljiv detalj dogodio se i nakon susreta. Naime, svi igrači Osijeka koji nisu započeli susret od početka, uključujući i one koji su ušli u igru u nastavku, otrčali su nekoliko krugova oko terena Gradskog vrta. U skupini su tako zajedno trčali Kleinheisler, Ndockyt i strijelac Grgić, zatim pričuvni braniči Lončar i Guti, a samostalno i mladi napadač Beljo.
Možda ste propustili...