Novosti
VEĆI BROJ NOVIH SLUČAJEVA

Većina vinkovačkih učenika dva tjedna mora učiti - online
Objavljeno 28. rujna, 2020.
Nastavu preko interneta u Vinkovcima će 14 dana pratiti i učenici viših razreda osnovne škole

U Hrvatskoj je zabilježeno 190 novih slučajeva zaraze koronavirusom, tri osobe su umrle, a broj aktivnih slučajeva trenutno je 1316, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite. Među njima je 280 pacijenata na bolničkom liječenju, od kojih su na respiratoru 23 pacijenta. U posljednja 24 sata testirano je 3945 uzoraka, a oporavile su se 204 osobe. U samoizolaciji su trenutno 9372 osobe. Od 25. veljače, kada je utvrđen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, zabilježeno je 16.197 osoba s koronavirusom, od kojih su 272 preminule. Oporavilo se 14.609 osoba. Do 27. rujna ukupno je testirano 292.969 osoba.

Od 28. rujna, u sljedećih 14 dana, nastava će se u vinkovačkim srednjim školama i osnovnim školama za učenike od 5. do 8. razreda održavati online, a niži će razredi imati nastavu u školama. Najavila je to Jadranka Mustapić-Karlić, pročelnica za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije, na konferenciji za novinare županijskog i gradskog stožera civilne zaštite sazvane zbog pogoršanja epidemiološke situacije u vinkovačkim osnovnim i srednjim školama. Dodala je kako će se online nastava održavati i za učenike 4. razreda vinkovačke OŠ Ivana Gorana Kovačića, u kojem je velik broj zaraženih učenika, a vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić izvijestio je da će već u petak preispitati odluku o online nastavi te utvrditi treba li je suziti ili možda i proširiti jer "ovo što činimo, činimo kako bismo sveli zarazu na što manju mjeru, a naše građane zaštitili".

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Zdravko Kelić najavio je za ponedjeljak sastanak na kojem će se donijeti još neke mjere za neka druga područja u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Odgovarajući na novinarsko pitanje, Kelić je potvrdio kako je povećani broj zaraženih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji posljednjih dana, posebice u Vinkovcima, posljedica krizmi i prve pričesti održanih prošlog vikenda. Prema podatcima županijskog stožera, u nedjelju je evidentirano 19 novih slučajeva COVID-19, od kojih je 17 osoba iz Vinkovaca te po jedna iz Ostrova i Cerića.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije sa subote na nedjelju analizirano je ukupno 215 uzoraka, a od toga je sedam bilo pozitivno na koronavirus. Tri novopozitivne osobe žive na području općine Čepin, dvije grada Đakova, a po jedna na području Osijeka i Trnave. Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 21 pacijent oboljeli od COVID-19, a tri su na respiratoru. Epidemiolozi su u subotu samoizolaciju odredili za 131 osobu, kontakte novopozitivnih, pa je pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije trenutno 627 osoba. Policija je obavila 21 samoinicijativnu provjeru osoba u samoizolaciji i nije utvrdila kršenje te mjere.

M.Flego/N.Z.Eberhard
1316

aktivnih slučajeva bilo je u Hrvatskoj u nedjelju
POŽEGA I BROD: 12 NOVOOBOLJELIH
U Požeško-slavonskoj županiji devet je novooboljelih od koronavirusa, a u Brodsko-posavskoj troje, potvrdili su županijski stožeri civilne zaštite u nedjelju.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 116 osoba pozitivno na koronavirus, a njih 11 je pod nadzorom liječnika u bolnici. U Brodsko-posavskoj županiji trenutno su na koronavirus ukupno pozitivne 34 osobe, od kojih je osam na liječenju u bolnici.
Možda ste propustili...

ČETVRTA TRANŠA IZ MEHANIZMA ZA OPORAVAK I OTPORNOST

Hrvatskoj isplaćeno 162,5 milijuna nepovratnih eura

ANGAŽMAN OZRENA PROHIĆA U HNK-U U OSIJEKU

Ham: Najoštrije osuđujem svako nasilničko ponašanje

Najčitanije iz rubrike