Regija
13. VUKOVARSKI ETNO SAJAM

Obrti, antikviteti, hrana, igračke...
Objavljeno 27. rujna, 2020.
VUKOVAR

U Vukovaru je u subotu održan 13. Etno sajam, koji je okupio 53 izlagača iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije. Brojni posjetitelji imali su priliku pogledati i kupiti široku paletu proizvoda, uključujući med, suhomesnate proizvode, sireve, tradicijski nakit i tekstil, povrće, rukotvorine, suvenire, antikvitete, prirodnu kozmetiku, cvijeće, kupinovo vino te etnoigračke. Za razliku od prethodnih godina, sve su sajamske aktivnosti organizirane u istom danu, u skladu s preporukama epidemiologa. Bila je to prva aktivnost nakon "lockdowna" koju je organizirala Turistička zajednica Vukovara, a njezina direktorica Marina Sekulić naglasila je kako je sajam u svom 13. izdanju privukao rekordan broj izlagača.

- Turistički su rezultati ove godine slabiji zbog situacije prouzročene koronom, no nadamo se kako će turistička slika iduće godine biti bolja. Mi ćemo zajedno s partnerima poslovanje prilagoditi "novom normalnom" - rekla je Sekulić. U okviru sajma održan je niz popratnih sadržaja i bogat kulturno-umjetnički program, a reakcije izlagača i posjetitelja govore kako su im takvi programi nedostajali, pa je na središnjem vukovarskom trgu od jutarnjih sati bilo živo.

Za najmlađe su odgojiteljice Dječjeg vrtića "Vukovar 1" priredile predstavu "Djedova pogača", a poslijepodne su održani "Vukovar Oktoberfest" i smotra folklora. D. Korpoš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE U VALPOVŠTINI

Velike gužve, malo cjepiva,
liječnici prijetili i vrijeđali je

2

ISTOK RH ŽELE PRIBLIŽITI NJEMAČKOM TRŽIŠTU

Blue planet snima film o ponudi Slavonije i Baranje

3

NEMA STOKE, NEMA INTERVENCIJA

Četiri su veterinarske ambulante u Cvelferiji stavile ključ u bravu