Učionica

Centar za karijerni razvoj studenata - FOOZOS
Objavljeno 1. listopada, 2020.

Fakultet za odgojne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku osnovao je 20. prosinca 2018. godine Centar za karijerni razvoj studenata (CKRS FOOZOS, engl. Career Development Center for Students CDCS FOOZOS) radi unaprjeđenja kvalitete studiranja i neprekidnog pružanja potpore mogućim budućim studentima, sadašnjim studentima i diplomantima u razvoju profesionalnih kompetencija za potrebe tržišta rada. Voditeljica je Centra za karijerni razvoj studenata doc. dr. sc. Maja Brust Nemet koja se kroz svoj stručni i znanstveni rad kao docentica pedagogije bavi profesionalnim razvojem budućih i sadašnjih učitelja, nastavnika i odgojitelja.

Centar za karijerni razvoj studenata kao fakultetska ustrojbena jedinica motivira buduće studente za studijske programe FOOZOS-a, pruža potporu studentima tijekom svih studijskih godina, pomaže im i usmjerava ih k stjecanju iskustva i razvijanju karijera te povezuje s mogućim poslodavcima kako bi se povećala zapošljivost i konkurentnost studenata na tržištu rada. Centar za karijerni razvoj studenata umrežen je sa studentima na profesionalnoj društvenoj mreži LinkedIn radi povezivanja studenata s mogućim poslodavcima te izgradnjom mrežnoga karijernog identiteta. U okviru različitih nastavnih i izvannastavnih aktivnosti Centar za karijerni razvoj studenata pruža potporu za društveno korisno učenje studenata, sudjelovanje na Festivalu znanosti s radionicama za buduće odgojitelje i učitelje, sudjeluje na Sveučilišnom tjednu karijera Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s radionicama kao što su: Pisanje životopisa; Razgovor za posao – igra uloga; Kako se javno predstaviti?, organizira okrugle stolove s uspješnim odgojno-obrazovnim djelatnicima, surađuje s Centrom za informiranje i savjetovanje o karijeri, Centrom za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i karijernim centima ostalih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera s kojima suorganizira Karijerni korzo, javne tribine i Career speed dating.

Misija je Centra za karijerni razvoj studenata osnaživanje studenata na osobnom i profesionalnom rastu i razvoju, a realizira se organizacijom dodatnih izobrazbi, tribina, pojedinačnih i skupnih savjetovanja, volonterskih aktivnosti, društveno korisnog učenja te projektnih aktivnosti putem kojih se podržava, motivira i karijerno usmjerava studente za uspješno svladavanje akademskih izazova, napredovanje kroz studij te početak građenja vlastite karijere.

Vizija je Centra za karijerni razvoj studenata stalna pomoć u profesionalnom rastu i razvoju te pripremi studenata za tržište rada.

Ciljne su skupine korisnika Centra za karijerni razvoj studenata studenti, alumni, poslodavci, osoblje FOOZOS-a i partnerske organizacije jer želimo da Centar bude mjesto okupljanja svih učitelja, nastavnika i drugih stručnjaka koji svojim aktivnostima mogu pružati psihološku i pedagošku pomoć studentima, jačati akademske i životne vještine studenata te ih karijerno savjetovati.

Maja BRUST NEMET

Možda ste propustili...