Učionica
PREDSTAVLJANJE MEĐUNARODNOG STUDENTSKOG PROJEKTA KAKO VIDIM BUDUĆNOST/HOW I SEE THE FUTURE NA 8. HRVATSKOM BIJENALU ILUSTRACIJE U GALERIJI KLOVIĆEVI DVORI U ZAGREBU

Umjetnička vizija budućnosti
Objavljeno 1. listopada, 2020.

Na 8. hrvatskom bijenalu ilustracije u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu predstavljen je međunarodni studentski projekt Kako vidim budućnost/How I See the Future koji su pokrenuli studenti diplomskog studija Ilustracija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku pod mentorstvom izv. prof. art. Stanislava Marijanovića. Projekt je predstavljen kao zasebna cjelina putem neprekidne projekcije više od stotinu studentskih radova pristiglih na internetsku stranicu howiseethefuture.com. Među radovima s 13 akademija, važno mjesto zauzima 40 radova studenata Akademije za umjetnost i kulturu.


Kako je jedan od ciljeva projekta prikupiti 500 studentskih radova te onda oblikovati i virtualni muzej Kako vidim budućnost, čiji će se fundus trajno popunjavati, pozivamo studente da i dalje šalju svoje radove na stranicu howiseethefuture.com. Dosad pristigle radove moguće je pogledati u galeriji stranice ili na projekciji u Galeriji Klovićevi dvori do kraja Bijenala.


Sljedeće predstavljanje projekta predviđeno je za mjesec listopad u Galeriji Julija Knifera u Osijeku. Tom će prilikom Akademija ugostiti i izbor radova s 8. hrvatskog bijenala ilustracije.


Studentice i studenti, priključite se projektu!

Stanislav Marijanović

Možda ste propustili...