Novosti
IZBORI ZA PREDSJEDNIKA

Grbin vodi u izborima za predsjednika SDP-a
Objavljeno 26. rujna, 2020.
SDP: 70 posto obrađenih glasova - Grbinu 43, Kolaru 22, a Ostojiću 19 posto

ZAGREB - Vršitelj dužnosti predsjednika SDP-a Zlatko Komadina u subotu kasno navečer objavio je rezultate izbora za stranačkog predsjednika na 70 posto obrađenih biračkih mjesta prema kojima je Peđa Grbin u vodstvu s 43 posto osvojenih glasova.

Potpredsjednik Središnje izborne komisije (SIK) Stjepan Mikulandrić izvijestio je da nakon Grbina slijedi Željko Kolar s 22 posto glasova te Ranko Ostojić s 19 posto. Mirela Ahmetović osvojila je 15,4, a Marino Percan 0,5 posto glasova stranačkih kolega.

Ostao je još dio neobrađenih mjesta od kojih su neka veća i gdje može doći do obrata u ukupnom rezultatu pa će se tek tijekom noći znati tko je kandidat za drugo mjesto u novoj izbornoj rundi za tjedan dana, naglasio je Mikulandrić.

Na izbore je izašlo 76 posto birača od ukupno 11.800 SDP-ovaca, odnosno, njih 8170, kazao je potpredsjednik SIK-a.

Konačne rezultate za novog predsjednika Komadina je najavio za nedjelju u 11 sati, kada će se znati tko s Grbinom ulazi u drugi krug ili možda drugog kruga neće ni biti.

Prema neslužbenim podacima, kandidati s najvećim brojem glasova za 17-člano Predsjedništvo bliski su Grbinu i od početka kampanje javno su ga podržavali, a riječ je o Biljani Borzan, Sabini Glasovac, Siniši Hajdašu Dončiću, Ivanu Račanu, Mihaelu Zmajloviću, Mateju Mostarcu, kao i Ranku Ostojiću koji je bio i kandidat za Predsjedništvo.

Izborni rezultati pokazuju da je Grbin pobijedio u velikim gradovima - Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Varaždinu, dok je Kolar osvojio Split, Vukovar, Koprivnicu. Ranko Ostojić je dominirao u dijelu Dalmacije, poput Dubrovnika i više manjih mjesta.

(Hina)

Možda ste propustili...

GLOBALNO ISTRAŽIVANJE U 20 ZEMALJA SA 60 POSTO SVJETSKE POPULACIJE

Svijet je u devet godina postao liberalniji, premda i pesimističniji

PREDSJEDNIK HDZ-A ODBIJA SUČELJAVANJE

“Grbin neće biti premijer, a ni predsjednik Sabora”