Regija
29.OBLJETNICA PRVE VOJNE AKCIJE ZA OSLOBAĐANJE POŽEŠTINE

Sjećanje na desetoricu hrvatskih branitelja poginulih 1991. godine
Objavljeno 26. rujna, 2020.

KAMENSKA/POŽEGA

Na današnji dan 1991. godine Kamenska je bila poprište prve vojne akcije u Domovinskom ratu u kojoj su sudjelovali pripadnici Zbora Narodne Garde 63. A samostalne bojne te 4. bojne 108. brigade ZNG-a Slavonski Brod. Na tom području vodile su se borbe oko Kamenske i Mijača, a unatoč pobjedi Hrvatske vojske pale su i prve žrtve. U znak sjećanja i zahvale, uz spomenik s imenima deset hrvatskih vitezova koji su položili život na oltar domovine, položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Svoj život za opstojnost hrvatske države i za oslobođenje područja Kamenske, Mijača i obranu Orljavca dali su hrvatski branitelji: Drago Mindum, Nikica Mandušić, Mihovil Vojnić, Branko Terzić, Ivica Zovko, Igor Zalar, Dragan Jajić, Marko Garić, Jozo Jelić, Marko Martić i Damir Rukelj.

Vijence su položili i svijeće zapalili članovi izaslanstva Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije te izaslanstva obitelji poginulih, Požeško-slavonske županije, Grada Požege, Općine Brestovac, Grada Pleternice, Policijske uprave požeško-slavonske, Vojarne 123. brigade, Osnovne škole Dragutina Lermana Brestovac i drugi.
(B.S.T.)

Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike