Novosti
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Nagli porast broja oboljelih na istoku Slavonije - čak 23
Objavljeno 26. rujna, 2020.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata su  23  novopozitivne osobe na COVID-19 , 17 osoba iz Vinkovaca, 2 iz Vukovara, te po jedna iz Andrijaševaca, Ivankova, Drenovaca i  Posavskih Podgajaca s dugotrajnim boravkom u našoj županiji, a sa prebivalištem izvan naše županije. Srećom, preminulih osoba nema. Tri osobe oboljele prije nekoliko dana za sada se mogu široko povezati s krizmom i prvom pričesti u Vinkovcima, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite, a današnji nagli porast možda može biti povezan uz Vinkovačke jeseni, no, epidomiolozi će utvrditi o čemu je riječ.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 786,  od kojih je 696 osoba  izliječeno, a ukupno je 16 preminulih osoba. Trenutno je u županiji  8 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 106 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 11069. U samoizolaciji na području županije je 241 osoba. 

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 6 radnika iz sustava zdravstva (2 medicinske sestre/tehničara i 4 druga zdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 12  radnika - jedan liječnik, 6 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika. Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 3 nastavnika i 8 učenika. U samoizolaciji se nalazi 11 nastavnika i 130 učenika. M. Flego