Regija
VELEUČILIŠTE POŽEGA

Održana 7. konferencija "Vallis aurea"
Objavljeno 26. rujna, 2020.

POŽEGA -  Veleučilište u Požegi i DAAAM International Vienna organizirali su 7. Konferenciju "Vallis Aurea. Konferencija se organizira svake dvije godine i okuplja eminentne stručnjake iz regije, a kao njen nastavak pokrenut je časopis istog imena koji izlazi na engleskom jeziku dva puta godišnje. Ovogodišnja konferencija usmjerena je na istraživanje i inovacije, a okupila je 70-ak autora iz tri zemlje. Organizaciji se pridružila i Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Požega.

Na početku plenarnog dijela konferencije, sudionicima je pozdravnu riječ uputio Berislav Andrlić, prodekan za razvoj i zamjenik dekana Veleučilišta Požega, rekavši: “Nadam se da će i ova konferencija donijeti neka nova rješenja, te da ćemo rezultate ovih znanstvenih radova prenijeti i u praksu“.

Naime, Veleučilište priprema dva nova studijska programa, koji su trenutačno na recenziji, to je studij enogastronomije i studij informacijskog i programskog inženjerstva, za koje se upis studenata očekuje iduće školske godine.

„Ono što Hrvatska gospodarska komora želi postići jest da pomognemo znanstvenoj zajednici kako bi njihova rješenja i teme koje su obrađivali u znanstvenim radovima, pali na plodno tlo, kako bismo ih povezali s poslovnom zajednicom. S druge strane, zanima nas i moment regionalnog razvoja jer se pokazalo da je  u ovoj izazovnoj situaciji pandemije nužno pružiti pomoć gospodarstvu te pronaći rješenja koja će stvoriti preduvjete da ima održivu i samodostatnu, prvenstveno prehrambenu, proizvodnju” rekao je Marko Dumančić, direktor HGK ŽK Požega. Prigodnim riječima sudionike konferencije pozdravio je  i zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

Kako je cijela konferencija pod epidemiološkim mjerama, prof. dr. sc. Branko Katalinić, počasni doktor više obrazovnih ustanova, predsjednik DAAAM International Vienna, predavanje je održao putem video-veze. Govorio je na temu COVID19 kao šansa za bolji svijet. Profesorica dr. Ružica Ačkar s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek održala je predavanje naslovljeno „Utjecaj palminog i kokosovog ulja u proizvodnji čokolade u kugličnom mlinu“. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura