Sport
TOTALNA POZITIVA U OSJEČKIM REDOVIMA

Povratak navijača u Gradski
vrt začiniti važnom pobjedom
Objavljeno 26. rujna, 2020.
Ovo je i obračun dva najbolja pucača slobodnih udaraca u HNL-u, Bočkaja i Lovrića

Susret protiv Gorice koja očekuje nogometaše Osijeka, mogli bismo opisati i kao pravi debi trenera Nenada Bjelice.


Iako će mu to biti četvrta utakmica na klupi bijelo-plavih, bit će premijerna pred osječkom publikom. Nešto više od zadnja dva mjeseca tribine Gradskog vrta zjapile su prazne zbog epidemioloških mjera, ali sada će se i to promijeniti na radost svih ljubitelja nogometa. Zanimljivo, opet je gost osječkog stadiona Gorica koja je to bila i kada su prvi put nakon tri mjeseca koronakrize, sredinom lipnja, hrvatski stadioni otvorili vrata navijačima. Osijek je tada odigrao odličnu utakmicu i pobijedio s 2:1, što nikako nije odgovaralo onome što se događalo na terenu, jer su Velikogoričani tada bili baš nadigrani.

Hvatanje priključka

No, pustimo ono što je bilo. Daleko je važniji aktualni trenutak koji je više nego dobar za bijelo-plave. Dolazak Nenada Bjelice na klupu pokrenuo je mnoge promjene, a najvažnija je pozitivan pomak u mentalitetu momčadi. Osijek je napokon na putu koji vodi do toga da postane momčad koja će u svaku utakmicu ulaziti s pobjedničkim ambicijama bez ikakvih kalkulacija. Takav se stav očekuje i protiv Velikogoričana.


- Čeka nas zahtjevna utakmica, jer Gorica je odlično ušla u novu sezonu. Dobro su izbalansirana momčad, jako su učinkoviti, a posebno su opasni iz prekida te u tranziciji po osvojenoj lopti. Međutim, ono što stalno ponavljamo jest, ako smo mi pravi, a nema razloga sumnjati kako nećemo biti, to da bodovi moraju ostati u Gradskom vrtu - kaže Nino Bule, jedan od asistenata Nenada Bjelice.


Trener je, naime, jučer vodio neke druge borbe. Nažalost, one sa zdravljem. Stisnula su ga leđa, ali to ga neće spriječiti da vodi momčad u susretu protiv Velikogoričana. Ta utakmica bijelo-plavima nudi priliku da se vrhu tablice, na kojem su Dinamo (koji u ovom kolu neće biti u akciji) i baš Gorica, primaknu na samo tri boda zaostatka, što bi nakon lošeg ulaska u sezonu bila ohrabrujuća vijest. Još je bolja vijest pozitivna atmosfera koja okružuje osječki klub otkako je Bjelica na klupi, a s obzirom na to da će prvi put pod njegovim vodstvom momčad igrati pred navijačima, treba očekivati kako će bijelo-plavi imati značajnu podršku s tribina.


- Veselim se povratku navijača i pozitivnoj atmosferi koja vlada u gradu. Kako kaže klupski slogan - ponovno smo pokrenuli grad, pa trebamo zato iskoristiti taj val pozitive u susretu protiv Gorice. Uz navijačku podršku sigurno su nam bolji izgledi za pobjedu u toj utakmici koja je za nas iznimno važna, jer bismo se u tom slučaju Velikogoričanima primaknuli na samo tri boda zaostatka i uhvatili priključak s momčadima iz samog vrha - rekao je Nenad Bjelica, trener bijelo-plavih.
Okršaj "bombardera"

Ta će utakmica biti zanimljiva i zbog još jednog aspekta. Naime, na terenu će biti dva sigurno najbolja izvođača slobodnih udaraca u HNL-u. Osijekov "Pero bombardero" Bočkaj, i Goričin Kristijan Lovrić, na kojega bi Osječani trebali posvetiti ozbiljnu pozornost, s obzirom na to da je na posljednja dva susreta u Gradskom vrtu postigao tri pogotka. To je samo jedan u nizu dobrih razloga zbog kojih se subotnje predvečerje isplati provesti na osječkom stadionu. Osijek je sada ipak drugačija momčad, ili ako hoćete, na dobrom je putu da to postane. U svojim redovima ima dovoljno ljudi koji mogu igrati uzbudljiv nogomet.


- Pomalo mijenjamo krvnu sliku i mentalitet momčadi. Nije to još na razini koju bismo mi željeli, ali taj proces ne ide preko noći. Važno nam je što je momčad odlično odgovorila na naše zahtjeve. Atmosfera u momčadi je odlična, dižemo se iz susreta u susret, igrači su željni dokazivanja, a i navijači se vraćaju na tribine. Svi preduvjeti za dobru predstavu postoje - kaže Bule.


Navijači su se sigurno zaželjeli utakmica uživo, posebice zato što će imati priliku vidjeti i nova lica u momčadi Osijeka poput Miereza, Jurčevića, a vjerojatno i posljednje pojačanje koje je i najzvučnije Damjana Bohara. Ostaje samo pitanje hoće li ga Bjelica u vatru gurnuti od prve minute, ili će mu debi u bijelo-plavom dresu omogućiti u nešto kasnijoj fazi susreta. No, poznato je kako Osijekov trener izbor prve momčadi voli skrivati kao zmija noge, sve do posljednjeg treninga pred utakmicu, jer na taj način drži momčad pod tenzijom.


- Nećemo otkrivati s kojom ćemo momčadi krenuti u susret, drži se šefovog kursa njegov suradnik Nino Bule.
Važnije od toga je to što se konačno vratilo uzbuđenje igranja nogometa pred navijačima. Bez njih je baš bilo otužno.


Dalibor Keler
OSIJEK**-**GORICA

Početak: Subota, 19.05 sati

Ivušić**Kahlina

Igor Silva**Musa

Škorić**Jovičić

Majstorović**Krizmanić

Jurčević**Čabraja

Žaper**Babec

Jugović**Čanađija

Kleinheisler**Špikić

Bočkaj**Suk

Erceg**Lovrić

Mierez**Mudrinski

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 18.856

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)
TABLICA​
1.Dinamo**5**4**1*0**16:5**13

2.Gorica**5**4**1**0**14:7**13

3.Hajduk**4**2**1**1**7:5**7

4.Osijek**5**2**1**2**6:6**7

5.Varaždin**5**2**1**2**4:7**7

6.Rijeka**4**2**0**2**4:6**6

7.S.Belupo**5**0**4**1**6:7**4

8.Šibenik**5**1**1**3**6:8**4

9.Lokomotiva**5**1**1*32**5:12**4

10.Istra 1961**5**0**1**4**3:8**1
6. kolo HT Prve HNL
SUBOTA

17 sati

Istra1961 - Šibenik

19.05 sati

Osijek - Gorica

NEDJELJA

19.05 sati

Hajduk - Varaždin

Odgođeni su susreti Slaven Belupo - Lokomotiva i Dinamo - Rijeka.
MEĐUSOBNI SUSRETI

OSIJEK – GORICA**8**3**2**3**9:10
ČEKA SE SAMO SLUŽBENA POTVRDA ZA VUKOVIĆA
Josip Vuković, 28-godišnji Splićanin, bit će još jedno novo lice u osječkoj svlačionici. Njegov dolazak u grad na Dravi očekivao se tijekom jučerašnjeg dana. Riječ je o igraču koji pokriva poziciju zadnjeg veznog, a samo je pitanje trenutka kada će iz kluba i službeno potvrditi kako je postao novi član bijelo-plavih.
MI SMO IPAK DRUGI!
Sjajno su nogometaši Gorice otvorili prvoligaško prvenstvo s četiri pobjede, nakon čega je uslijedio prošle subote remi u Puli s Istrom 1961. Potom su u finalu Županijskog kupa poraženi od nižerazrednog Kurilovca, pa je trener Goričana Valdas Dambrauskas mobilizira sve svoje snage za susret u Gradskom vrtu.

- S novim trenerom Osijek je u laganoj euforiji i odličnoj formi, a prvi put nakon dužeg vremena igraju kod kuće pred svojim navijačima, koji će im sigurno dati veliku potporu. Moramo biti na našoj najvišoj razini. Za nas će ova utakmica biti veliki izazov, ali moramo iskoristiti svaku priliku. Kada igraš protiv jedne od najboljih momčadi u državi, onda ti s takvim utakmicama i rasteš - kazao je trener Gorice uz dodatak "mi se ne bojimo, ipak smo drugi na tablici".
Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana