Sport
HNK GORICA:

Nema straha jer mi smo ipak drugi
Objavljeno 26. rujna, 2020.
Sjajno su nogometaši Gorice otvorili prvoligaško prvenstvo s četiri pobjede, nakon čega je uslijedio prošle subote remi u Puli s Istrom 1961. "Hladan tuš", ali i dobro upozorenje dobili su u finalu Županijskog kupa, kada su poraženi od nižerazrednog Kurilovca. To je sigurno značilo i dodatnu mobilizaciju, premda su kvaliteta Osijeka, novi trener i povratak navijača već sami po sebi dovoljni razlozi da litavski trener u Gorici Valdas Dambrauskas mobilizira sve svoje snage.


- Pripremamo se vrlo ozbiljno za utakmicu. S novim trenerom Osijek je u laganoj euforiji i odličnoj formi, a prvi put nakon dužeg vremena igraju kod kuće pred svojim navijačima, koji će im sigurno dati veliku potporu. Moramo biti na našoj najvišoj razini.


Litavac cijeni osječku momčad.


- Vrlo izbalansirana momčad, jedna od najboljih u ligi. Na svakoj poziciji imaju igrača s liderskim karakteristikama i nemam dvojbe kako su oni favoriti u utakmici. Za nas će ova utakmica biti veliki izazov, ali moramo iskoristiti svaku priliku. Kada igraš protiv jedne od najboljih momčadi u državi, onda ti s takvim utakmicama i rasteš.


Osijekova prednost trebali bi biti i navijači.


Nažalost, zbog korone nismo bili u mogućnosti igrati pred publikom velik dio utakmica. Svaki nogometaš veseli se igranju pred publikom bez obzira na to igra li kod kuće ili u gostima. Publika će sigurno biti dodatni motiv Osijeku, ali i nama će biti dodatni motiv prikazati se u najboljem svjetlu pred gledateljima na tribini. Puno je ljepše igrati pred gledateljima nego pred praznim tribinama.


Jedan igrač Gorice imat će i navijače na tribinama. Hrvoje Babec igrao je i u mlađim uzrastima bijelo-plavih. Ove se sezone ustalio u momčadi Gorice.

- Osijek je moj dom, tamo sam proveo djetinjstvo i sigurno je lijepo doći u klub gdje sam igrao. No bit će još ljepše odnijeti sva tri boda. U Osijek sigurno odlazimo s respektom, ali bez straha jer mi smo ipak trenutačno drugi na tablici i trebamo prikazati svoju igru kao dosada. Ako budemo opet pratili trenerove zamisli, onda sigurno nema nikakvog straha - rekao je Babec. K.L.
BJELICA PROTIV GORICE SEDAM OD SEDAM
Jedan podatak sigurno više ide naruku osječkoj momčadi, bar za one koji smatraju kako je i tradicija prednost uoči nekog susreta. Na klupi Dinama Nenad Bjelica sedam je puta vodio momčad protiv Gorice i ostvario je svih sedam pobjeda.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana