Sport
OSIJEK UKLJUČEN U EUROPSKI TJEDAN SPORTA

#BeActive Night u subotu u Tvrđi
Objavljeno 25. rujna, 2020.
Od 23. do 30. rujna traje Europski tjedan sporta, a u njegovo obilježavanje uključit će se i Osijek. Naime, u subotu će se u Tvrđi, na Trgu Vatroslava Lisinskog, održati #BeActive Night, kojim će se još jednom nastojati potaknuti što veći broj građana na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine. Noćnim vježbanjem želi se pokazati kako se vježbati može uvijek i svagdje, a od 19 do 21 sat svi okupljeni moći će sudjelovati u pet različitih fitness programa koje su pripremili osječki treneri.


Građani će se moći okušati u zumbi, body workoutu, functional trainingu, antistress kickboxingu i piloxingu, naravno sve uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, a u pauzama svoje plesne vještine pokazat će nekoliko osječkih plesnih skupina.


Inače, Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije koja se održava u svim zemljama EU-a, u Hrvatskoj je organizator Ministarstvo turizma i sporta, s ciljem osvješćivanja građana o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću. Istraživanja su pokazala kako Hrvatska vrlo loše stoji u tim statistikama jer je na začelju po bavljenju svakodnevnim vježbanjem, a čak 58 posto Hrvata uopće se ne bavi nikakvim tjelesnim vježbanjem. Jasno je kako su to poražavajući podatci, zbog čega se i ovakvim događanjima pokušava osvijestiti građane koliko je za zdravlje važno baviti se nekom tjelesnom aktivnošću. O tome su u najavi #BeActive Nighta govorili državni tajnik Tomislav Družak, ambasador Europskog tjedna sporta gimnastičar Robert Seligman, drugi potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Karlo Šatvar, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth i voditeljica projekta Marija Crnković. Svi su istaknuli važnost potpore lokalne, regionalne i nacionalne vlasti brojnim sportskim i rekreativnim događajima te izgradnju sportske infrastrukture, a bitan čimbenik u animaciji za bavljanje sportom su svakako i profesionalni sportaši, koji svojim primjerom djeci i mladima mogu utjecati da se ove porazne statistike počnu mijenjati nabolje.
Ovo je inače šesta godina održavanja Europskog tjedna sporta u nas, a u prethodnih pet održalo se 78 događanja s više od 200.000 sudionika. G. Roguljić
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike