Novosti
UBILJEŽITE DATUM: 2. - 4. 10. 2020.

HeadOnEast ili kako Slavonija u Osijeku dočekuje svoje goste
Objavljeno 26. rujna, 2020.
Dok nam se odlazak izvan granica Hrvatske čini kao nemoguća misija, izvrstan je trenutak da upoznamo istok Hrvatske

Da kontinentalni turizam, osobito na istoku Hrvatske, ima izvrsne turističke priče, svake se godine uvjeri sve više posjetitelja. U vrijeme kada uistinu pomičemo svoje granice, kada se privikavamo na "novo normalno" i kada nam se odlazak izvan granica Hrvatske čini kao nemoguća misija, izvrstan je trenutak da upoznamo istok Hrvatske. Pomicanjem vlastitih granica i mijenjanjem percepcije Hrvata o vikend-destinacijama profitirat će najpripremljeniji. A upravo Slavonija i Baranja spremno dočekuju jesenske turiste. Rezultat je to kontinuiranog rada posljednjih nekoliko godina koji je prepoznala i prati Osječko-baranjska županija.

Do ove godine kroz potpore za investicije u turizmu, u vrijeme koronakrize s potporama za likvidnost OPG-ova koji pružaju uslugu smještaja, pa sve do iduće godine za kada su u pripremi poticajni programi za razvoj turizma na kontinentu. Na državnoj i lokalnoj upravi je da potakne stvaranje turističke infrastrukture, preko svojih potpora i promocije, a vrijedni Slavonci i Baranjci učinit će ono što najbolje znaju – otvoriti široku slavonsku i baranjsku dušu i ponuditi najbolje – od hrane, vina do prirodnih, kulturnih i adrenalinskih ljepota.Nakon rujna bogatog turističkom ponudom, pred nama je prvi listopadski vikend, hedonistička poslastica u osječkoj baroknoj Tvrđi. Hedonističko druženje ljubitelja vina, gastronomije i svega onoga što Slavoniju i Baranju čini posebnom prošle je godine okrunjeno HeadOnEast manifestacijom gdje je tisuće posjetitelja uživalo u punom smislu te riječi – u najboljem od Slavonije i Baranje. I ove godine osječka Tvrđa od 2. do 4. listopada postaje središnje mjesto hedonističkog mozaika, pod vodstvom Slavonaca i Baranjaca, dragih i toplih ljudi, i najboljih domaćina.

Posjetitelje očekuje bogat program u prekrasnom ambijentu uz odličnu glazbu na desetak atraktivnih lokacija. Doživljaj pečenja rakije, kuhanja piva, pripreme pekmeza, ajvara i domaćih sokova, pečenje čvaraka, kuhanje graha u ćupu i brojni drugi prikazi gastrotradicije Slavonije i Baranje, uz nezaobilazan zvuk tambure, čekaju vas, gdje dalje, nego u Labosu. Klince i klinceze te njihove odrasle pratnje očekuju brojne radionice i igraonice uz bogat glazbeni program. Food bazzar okupiti će slavonske i baranjske proizvođače kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda, koji predstavljaju najbolje suvenire ovog kraja, dok će Street Food zona ponuditi najbolje od raznolike gastronomske ponude Slavonije i Baranje. Stara pekara ugostiti će Vino.grad i Beercuz te postati raj za vinoljupce i pivoljupce, gdje će sinergija podunavskih vina i craft piva potaknuti razuzdanost pred glavnom pozornicom ovogodišnjeg HeadOnEast-a, na kojoj će nastupati brojni poznati izvođači. Jedan od zaštitnih znakova osječke urbane scene, popularna In da Sofa, priprema pregršt ludih ritmova i veliku dozu zabave. Drugo izdanje Kaleidoskopa - Festivala svjetla zabljesnut će barokne zgrade i osječkoj Tvrđi udahnuti potpuno novu vizuru. Red district bit će odabir strastvenih hedonista koji žele intenzivan doživljaj Slavonije i Baranje. Ponajveći kontinentalni dječji festival Zemlja bez granica u mini izdanju gostuje na HeadOnEastu, pod temom Hvatači snova. Tog vikenda ne propustite šetnju prekrasnim Sajmom antikviteta koji će nedvojbeno iznova okupiti sve tragače za uspomenama.

Dario Kuštro
I ove godine osječka Tvrđa od 2. do 4. listopada postaje središnje mjesto hedonističkog mozaika, pod vodstvom Slavonaca i Baranjaca, dragih i toplih ljudi i najboljih domaćina
Drugo izdanje Kaleidoskopa - Festivala svjetla zabljesnut će barokne zgrade i osječkoj Tvrđi udahnuti potpuno novu vizuru
Slavonija i Baranja spremno dočekuju jesenske turiste. Rezultat je to kontinuiranog rada posljednjih nekoliko godina koji je prepoznala i prati Osječko-baranjska županija
Najčitanije iz rubrike