Sport
KREĆE PRVA LIGA RUKOMETAŠICA

Na kraju prvenstva sve ispod četvrtog mjesta je neuspjeh
Objavljeno 26. rujna, 2020.
Osječke rukometašice u prvom kolu gostuju u Čakovcu, odakle počinju lov na mjesto u Europi

Nakon više od šest mjeseci rukometašice Osijeka igrat će utakmicu za prvenstvene bodove. Prošlu je sezonu sredinom ožujka prisilno prekinula pandemija koronavirusa, a nova za Osječanke kreće ove subote, gostovanjem u Čakovcu kod Zrinskog (17.30).


Početak je to i novog željenog iskoraka nakon što se osječki klub prošle sezone stabilizirao te držao mjesto u gornjem dijelu tablice, uz plasman u četvrtfinale Kupa. Ove je sezone letvica očekivanja još više, što je još jednom potvrdio i predsjednik kluba Damir Pećušak.


- Sve ono što smo u prethodnoj sezoni, pa i poslije, u pripremnom periodu, najavljivali sada se približilo. Počinje prvenstvo, u kojem su naša očekivanja dosta velika. Mislim da smo spremni za neke bolje stvari nego što je to bilo prije, s obzirom na to da je klub posložen i ekipa napravljena. Naš je cilj biti minimum među prve četiri ekipe, to je nešto što smatramo realnim ostvariti i sve što bi bilo ispod toga bio bi neuspjeh. Na tragu toga je i naša želja da se plasiramo u Europu. Od pojačanja već smo predstavili nekoliko djevojaka, tako da, što se tiče prve ekipe, vjerujem da imamo jaču kvalitetu nego prije, no još je važnije da imamo i dugačku klupu - rekao je u najavi početka sezone Pećušak.


Osječanke su u pripremnom razdoblju igrale s jakim suparnicama (Podravka Vegeta, Lokomotiva, Bjelovar, Koka), sve kako bi trener Jasmin Mrkonja dobio što bolji uvid koliko su njegove igračice spremne napasti sam vrh prvenstvene tablice. Desna vanjska Lea Hren uvjerena je kako su i ti dvoboji pokazali da je cilj ostvariv.


- Ne bismo si zadavali ciljeve koje ne možemo ostvariti. Osobno smatram da možemo ostvariti Europu, da imamo tu kvalitetu, pogotovo s pojačanjima. Što se pripremnih utakmica tiče, vidjeli smo da se možemo nositi i s Lokomotivom, pogotovo na punu zonu, jednostavno, smatram da smo kvalitetna ekipa, da možemo izgurati to. Možemo izdvojiti Poidravku i Lokomotivu kao vrh, iako ni protiv njih nećemo ići s bijelom zastavom, a što se ostalih tiče, mislim da smo rame uz rame ili bolje, a to ćemo i pokazati na terenu. U subotu počinje naša borba, vjerujem u pobjedu. Idemo kao i u svaku drugu utakmicu, po bodove. Ali sve to moramo pokazati na terenu, jer lako je ovako govoriti. Lijepo je reći - želimo u Europu, sve to zvuči divno, bajno i krasno, ali teren je naš ring. Vjerujem da ćemo već sad početi pokazivati da vrijedimo za Europu - najavila je Hren početak nove prvenstvene sezone.
Parovi 1. kola Prve HRL: Zrinski - Osijek, Lokomotiva - Sesvete Agroproteinka, Sinj - 1234 Virovitica, Bjelovar - Dalmatinka, Umag - Koka i Dugo Selo ‘55 - Split 2010. Ranije igrano: Podravka Vegeta - Murvica 36:13.


Goran Roguljić
S pet novih igračica u sezonu
Nova igračka imena već su predstavljena te je sportski direktor Goran Crnov izrazio zadovoljstvo odrađenim prijelaznim rokom.

- Dobro smo tržili što se pojačanja tiče. Na mjesto pivotkinje stigle su Milica Grbavčević iz Crne Gore i naša povratnica Lucija Humel iz Mađarske. Stigle su još srednja vanjska Dora Pajić iz Zrinskog, desno krilo Ema Barbir iz Dalmatinke i desna vanjska Nina Milovanović iz Srbije. Sve su za sada pokazale da na njih možemo računati i tim smo zadovoljni - rekao je Crnov, dodavši i kako se vratarka Lea Pervan vratila u Vinkovce.
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike