Regija
SPAČVA ULAŽE U POTENCIJALE

Zaposle sve koji su bili na praksi
Objavljeno 26. rujna, 2020.
Ulaganje u ljudske potencijale isplativije je od ulaganja u bilo koje druge poslovne resurse
VINKOVCI

Vinkovački drvoprerađivač Spačva ne mora se brinuti kako će doći do dobrog i vrijednog radnika, jer svi učenici Drvodjelsko-tehničke škole koji su u Spačvi odrađivali praksu i stjecali prva iskustva iz proizvodnje, dobili su u tom najvećem hrvatskom drvoprerađivaču i radno mjesto. To su, kako kaže Josip Faletar, predsjednik Uprave Spačve, zaslužili svojim marljivošću, trudom i zalaganjem koje su pokazali tijekom obavljanja praktične nastave.

- Praksa sklapanja ugovora na neodređeno vrijeme sa svim radnicima traje dulje vrijeme, čime je, s jedne strane, uspostavljena formalna jednakost svih radnika prema radnom statusu, a s druge strane, takva praksa pridonosi razvijanju osjećaja sigurnosti i stabilnosti te omogućuje radnicima da se usredotoče isključivo na njihove radne obveze i zadatke. Potaknuti nastojanjem za još čvršćim povezivanjem akademske i poslovne zajednice, nastavljamo dugogodišnju praksu suradnje s Ekonomskim fakultetom u Osijeku i Hrvatskom udrugom poslodavaca. Kako bismo poboljšali komunikaciju sa zaposlenicima, osim obavijestima na oglasnim pločama o svim važnim informacijama i događajima u tvrtki, radnike obavještavamo preko društvenih mreža. Također smo u svaki pogon postavili "sandučiće za male ideje", gdje radnici mogu napisati svoje prijedloge, pohvale, kritike, ili dati ideju kako unaprijediti proizvodni proces - kaže Josip Faletar, dodajući kako se odnosi s partnerima, dobavljačima i potrošačima grade godinama upravo kvalitetnim proizvodom, međusobnim povjerenjem i fer odnosom, a u oglašavanju drže se načela istinitosti.

- Ljudske potencijale promatramo kao zaposlenike koji su dragocjeni za tvrtku, pa smo orijentirani na rast i razvijanje potencijala i vještina pojedinaca. Ulaganje u potencijale isplativije je od ulaganja u bilo koje druge resurse. Zato provodimo razne interne edukacije za radnike, tečajeve stranih jezika, razna osposobljavanja radnika za rad u preradi i obradi drva - kaže Faletar.

Miroslav Flego
Štede energiju
Spačva provodi stalne tehničke mjere smanjenja nepovoljnog utjecaja na okoliš, sustavno se prati utjecaj i mjere se emisije iz stacionarnih izvora, također se provodi i mjerenje kvalitete zraka. Spačva investira u strojeve i opremu za uštedu energije, a razvrstavanjem otpada koji se može preraditi, ili na drugi način iskoristiti, primjerice drvni otpad, dobivaju jeftino gorivo.
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

Najčitanije iz rubrike