Ekonomija
NAJKVALITETNIJE HR PRAKSE U 2019.

Nagrađeni Infinum, Terme Sveti Martin i tvrtka Span
Objavljeno 26. rujna, 2020.
Dodjelom priznanja najkvalitetnijim HR praksama u 2019. godini završeno je ovogodišnje izdanje HR Days konferencije, dvodnevno stručno okupljanje HR profesionalaca iz Hrvatske i regije, koja se ove godine prvi put održava online, u virtualnom okruženju.
Riječ je o priznanju koje MojPosao dodjeljuje već deset godina zaredom, a ove godine je na adresu stručnog žirija svoje projekte dostavio rekordan broj tvrtki – njih čak 28.
Finale su izborili A1 Hrvatska, Span, Hrvatski telekom, Lifeclass Terme Sv. Martin i Infinum. Predstavnici HR odjela svih tvrtki koje su ušle u najuži izbor održali su kratke prezentacije o projektima koje su proveli, nakon čega je uslijedilo glasovanje dodatnog, vjerojatno i najvažnijeg člana žirija - publike, odnosno sudionika konferencije.
Prvo mjesto i nagradu za najbolju prošlogodišnju HR praksu zaslužila je tvrtka Infinum za inovativan projekt motivacije zaposlenika pod nazivom "Eggcellent".
Drugo mjesto su, zahvaljujući projektu "Radi i dodatno zaradi", osvojile Terme Sv. Martin, a treće mjesto pripalo je tvrtki Span i njihovu programu "Span TV".
Autor NTC sustava učenja Ranko Rajović govorio je o tomu kako od deset trenutno najtraženijih zanimanja na svijetu prije samo deset godina njih čak devet nije postojalo (ili je tek nastajalo). Imajući na umu učestale promjene trendova na tržištu rada, Rajović je postavio pitanje: "Jesu li naša djeca spremna za poslove budućnosti?"
Psiholog Matej Sakoman govorio je o tomu kako naučiti odnijeti pobjedu na "bojišnici uma za zaposlenike, menadžere, neurotike i neneurotike", što je to mentalno kondicioniranje i koja dopuštena sredstva osnaživanja uma nam stoje na raspolaganju. U završnom ovogodišnjem predavanju o aktualnoj i posljednjih mjeseci neizostavnoj temi kriznog komuniciranja naziva "Od straha do povjerenja: komunikacija teških tema" govorila je Darija Mateljak.Z. Rupčić
Najčitanije iz rubrike